10-те най-богати жени в света за 2019 година

10-те най-богати жени в света за 2019 година

Коя е най-богатата жена в света през 2019 г.?

Най-богатата жена в света през 2019 г. е Франсоаз Бетанкур Майърс с нетни активи над 50 милиарда долара. Собственикът на козметичния конгломерат L’Oreal наследи богатството, когато майка й Лилиан Бетенкорт- най-богатата жена на своето време, почина през 2017 г. 

Кои са най-богатите жени в света през 2019 г.? Според класацията на Forbes за "Милиардерите в света", тази година в списъка има общо 239 жени, които идват от различни части на света и различни индустрии като минната промишленост, недвижимите имоти, финансите, фармацевтиката и други.

Първото нещо, което може да ви дойде на ум,  докато гледате списъка с най-богатите жени, е, че тяхното състояние на практика им е предадено и са го наследили. Но е добре да се замислим, че ако една жена не е достатъчно интелигентна и борбена няма да успее да запази парите, които е получила. Така че жените, които ще видите, са истински лидери. 

Ето кои са топ 10 най-богатите жени в света:

10. Айрис Фонтбона – Чили/ Нетни активи: 14,5 милиарда долара

Тя е най-богатият човек в Чили, петият най-богат в Латинска Америка и 91-ият най-богат човек в света. Тя наследява Antofagasta PLC- компания за добив на мед, която се превърна в едно от най-големите в света медни предприятия. Добивът обаче не е единствената индустрия, над която Айрис има контрол- тя е отговорна и за другите големи предприятия от групата на съпруга си, които включват банково дело, пивоварна и корабоплавателна компания.

9. Джина Райнхарт- Австралия/ Нетни активи: 15,5 милиарда долара

Джина Райнхарт е друг минен магнат. Основната й дейност е корпорацията за добив на желязна руда, която първоначално е създадена от баща й Ланг Ханкок. Баща й умира през 1992 година и Джина остава с бизнес, който е пред фалит. Съдбата обаче е благосклонна и тя става милиардер. 20 години след това, Джина беше обявена за най-богатата жена в света (през 2012 г.). Тя няма планове да спре скоро, тъй като продължава да разширява бизнеса си и да пътува по света със своя частен самолет за 80 милиона долара.

8. Шарлийн де Карвальо-Хайнекен- Нидерландия/ Нетни активи: 15,8 милиарда долара

Единствената наследница на Heineken наследи 25% от втората най-голяма пивоварна компания в света, Heineken International, след като нейният бивш изпълнителен директор и собственият й баща Фреди Хайнекен почина през 2002 г. Въпреки че Шарлийн е единствено дете, тя имала малък дял от компанията, който бил на стойност 32 долара. След смъртта на баща й, тя поема една четвърт от акциите на Heineken International. Като изпълнителен директор на Heineken International, тя в момента е най-богатият предприемач в Холандия. 

7. Абигейл Джонсън - САЩ/ Нетни активи: 16,9 милиарда долара

Родена в Бостън, Масачузетс, стана най-мощната жена в областта на финансите, след като зае позицията на председател на Fidelity Investments, една от трите най-добри компании за финансови услуги в Съединените щати. Успехът на Аби е доказателство, че една жена може да пробие сама в този мъжки свят. Тя също насърчава повече жени да влязат в сферата на финансите. 

6. Сузане Клатен - Германия/Нетни активи: 19,6 милиарда долара 

56-годишната бизнесдама, родена в Германия и майка на три деца, в момента притежава повече от 19% от най-големия производител на луксозни автомобили в света, BMW, който също притежава марката Mini Cooper и марката Rolls-Royce.

През годините фокусът й е върху Altana AG, фармацевтична компания, основана от дядо й, която тя й прави на световно ниво. И до днес тя остава председател и едноличен собственик на Altana AG, която печели 2,5 милиона долара годишно от продажби.

5. Лорийн Пауъл Джобс - САЩ/ Нетни активи: 20,6 милиарда долара

Лорийн винаги е била в сянката на покойния си съпруг Стив Джобс, докато той не почина на 56-годишна възраст. Лорийн е изваяла собствената си марка като филантроп, най-големият от нейните проекти е колективът Emerson, организация със седалище в Силиконовата долина, Калифорния, чийто фокус са социалните промени. Организацията е основана през 2004 г. Парите, които притежава Лорийн са от покойния й съпруг.

4. Ян Хуейян - Китай/ Нетни активи: 22,4 милиарда долара

Ян постигна доста постижения през тази година - тя спечели 2 милиарда долара през първите четири дни на 2018 г., като остава най-богатата жена в Китай в продължение на шест години подред, а също така навърши 37 години. Тя притежава 57% от акциите на компанията Country Garden Holdings, занимаваща се с недвижими имоти. 

3. Жаклин Марс - САЩ/ Нетни активи: 27 милиарда долара

Жаклин Марс е американска наследница и инвеститор. Тя е дъщеря на Одри Рут и Форест Марс, старши, и внучка на Франк К. Марс, основатели на американската компания за бонбони Mars, Incorporated.

2. Алис Уолтън - САЩ/ Нетни активи: 46,4 милиарда долара

Алиса Луиз Уолтън е наследница на богатството на Walmart Inc. Тя е дъщеря на основателя на Walmart Сам Уолтън и Хелън Уолтън и сестра на S. Robson Walton, Jim Walton и покойния Джон T. Walton. 

1. Франсоаз Бетанкур Майърс - Франция/ Нетни активи: 53,2 милиарда долара

Най-богатата жена в света през 2019 г. е Франсоаз Бетанкур Майърс с нетни активи над 50 милиарда долара. Собственикът на козметичния конгломерат L’Oreal наследи богатството, когато майка й Лилиан Бетенкорт- най-богатата жена на своето време, почина през 2017 г. 

Източник: https://financesonline.com/

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay