Д-р Узунов: Работата на компютър и претоварването във фитнеса са основни фактори за ставни заболявания

Водещият ортопед и травматолог ще провежда безплатни консултации и изследвания за ранна диагностика за тези болести на 15 март в Regina Life Clinic.

Д-р Узунов: Работата на компютър и претоварването във фитнеса са основни фактори за ставни заболявания

30% от българите със ставни заболявания са млади хора под 35 години, сочат скорошни проучвания. Основни причини за това са наднормено тегло, травми и професионални натоварвания, като работа "на крак" или неправилна стойка на тялото. С цел ранна диагностика и превенция на 15 март водещият ортопед и травматолог д-р Иван Узунов ще предостави безплатни прегледи с ехография на гръбначния стълб и ставите. Той е част от екипа на специализирания медицински център Regina Life Clinic в София, където той ще проведе безплатните консултации и изследвания за диагностика, превенция и лечение на заболявания на опорно двигателния апарат.

Прегледите на 15 март при д-р Узунов в Regina Life Clinic ще се провеждат с предварително записан час на телефон +359 877 765 656. Клиниката се намира на ул. "Околовръстен път" 251А, сграда Ring Tower, и приема пациенти всеки делничен ден от 08.30 до 18.00 ч., както и всяка събота от 10:00 до 16:00 ч.

Д-р Узунов: Работата на компютър и претоварването във фитнеса са основни фактори за ставни заболявания

"Хората смятат, че болките в ставите са болест на старостта, но те се превръщат в ежедневие на все повече млади хора. Днешният динамичен живот, наднорменото тегло, дългите часове работа на компютър и претоварване във фитнеса са сред основните причини за преждевременното остаряване на ставите. Затова профилактичните прегледи са особено важни за хора на всяка възраст, за да се радват по-дълго на неограничена подвижност без болка", сподели д-р Иван Узунов, ортопед и травматолог, част от екипа на Regina Life Clinic.

Д-р Иван Узунов е ортопед и травматолог с над 25 години клиничен опит, специализирал в клиники в Швейцария, Германия и Гърция. Той е сертифициран специалист по ехографска диагностика на опорно двигателния апарат, както и по ендопротезиране на стави. Д-р Узунов е и един от първите инициатори на медицинската иновация "Биорегенеративни процедури на стави", която подобрява качеството на живот и позволява удължаването на пълноценна и здрава физическа активност до значителна възраст.

Безплатните прегледи са част от дългосрочната инициатива на Regina Life Clinic да повиши осведомеността и да полага усилия за превенция и контролирано лечение на болестите. Клиниката предлага широка гама персонални услуги спрямо целите на пациентите, включващи консултации със съдов хирург, ендокринолог, кардиолог, ортопед, онколог, гастроентеролог, клиничен диетолог и психолог, специализирани и лабораторни изследвания, интравенозни терапии и витаминозни шотове, изготвяне на хранителни режими, анти-ейджинг и слим-фит програми.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay