Вземи ме!

За бездомните животни с любов

Те са навсякъде около нас – припичат се невъзмутимо на тротоара, докато ние още по-невъзмутимо ги заобикаляме, играят си в някоя градинка или подават муцуна в кофата за боклук, малките (понякога не толкова малки) кученца и котета, изоставени или родени бездомни. Мислим си защо общината не се погрижи за тях и както често се случва в българската действителност, прехвърляме отговорността на някой друг, а всъщност ние сме тези, от които зависи промяната. Ние сме тези, които можем да направим нещо за животните с големи влажни очи и проскубана козина.

За разлика от неуредиците в законодателството и мудното чиновничество при осиновяването на дете, да си вземеш вкъщи домашен любимец не е толкова трудно. Единственото условие е добро желание, а стъпките са няколко. Първата и най-лесната е да посетите някой от сайтовете или страниците във Facebook, които съвсем безвъзмездно биха ви помогнали да се сдобиете с домашен любимец.

Втората стъпка е попълване на формуляр, чрез който да бъдете одобрени за осиновител. Процедурата завършва с подписване на договор с организацията, която търси дом на животното, а с
траните могат свободно да определят съдържанието на договора. Друг вариант е осиновяването на куче директно от приют. Процедурата е безплатна, само срещу лична карта.

Чрез доброволческа дейност също можете да дарите с любов някое животно без дом. Неправителствената организация "Заедно срещу насилието над животните" осигурява достъп на желаещите от цялата страна в приюта "Сеславци" в столицата, като грижите включват разходки на четириногите.

Кампанията "Вземи ме вкъщи" на Magic FM също помага за намирането на дом на животните – само за 9 месеца свое семейство имат петнадесет кучета и котки. Официални лица на "Вземи ме вкъщи" са Асен Блатечки и Диляна Попова като красивата моделка се превърна и в горда мама на малко черно котенце.

Лице на кампанията обаче може да бъде всеки един от нас, като дари с дом някое нуждаещо се животно. Както се казва, любовта към животните е висшата проява на човечност.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 14.07.2011|12:41
Чудесен текст - колкото повече се замисляме за тези неща, толкова по-добре.
1
Не е посочен 14.07.2011|12:21
Познавам няколко човека, които си взеха по този начин домашен любимец, много са горди от това и има защо. Много добра е инициативата, аз също бих си взела, но условията ми не го позволяват, но може би един ден бих се възползвала от това.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay