Време за почивка, работата - вън!

Оставете грижите и отрицателните емоции в офиса

Време за почивка, работата - вън!

Мозъкът ви предусеща заслужената почивка и ликува. Не помрачавайте моментите на отдих с черни мисли за крайни срокове и уж неотложни ангажименти. Дайте покой на съвестта си!

Празници са и служебните бумащини нямат място в дома ви. Стройте всички папки, документи и проекти далеч от погледа. Отдайте се на дребните удоволствия, които не струват нищо, освен малко заделено време, което, видиш ли, все не стига. Напълнете ваната, разпръснете ароматни соли и се потопете в импровизирания оазис. После изтеглете книга от купа, който от месеци трупате "за по-късно", прокарайте пръст по страницата и се насладете на чуждия разказ.

Парадоксално е как, когато сме затрупани с работа, бленуваме за блажена почивка и бълваме идеи как бихме я запълнили – кратко пътешествие през уикенда, шопинг по магазините, кафе с бъбриви приятелки и дълго отлагани козметични процедури. Настъпи ли обаче заветният миг на ваканцията, не знаем с какво да се захванем по-напред.

Ето няколко съвета как да си осигурите нужното спокойствие:

Забравете за кратко паролата на служебния e-mail. Убедени сме, че сте незаменими и винаги има какво още да свършите по-добре от останалите, но понякога просто не е нужно. Време е истински да го проумеете, ако не искате да провалите почивката си и да се върнете в офиса по-изнервени от преди.

Разговорите по телефона, посветени на работата, също са забранени. Най-добре ще направите, ако просто изключете телефона и сами си създадете илюзията за информационно затъмнение. В началото е шокиращо и непрекъснато ще се изкушавате да проверите това или онова, но така отново подлагате ваканцията и нервите си на излишно изпитание.

Не си намирайте оправдания да сте по-близко до лаптопа. Уж преглеждате социалните мрежи, а мишката се спуска върху файлове за новия бизнес проект. Партньорите ви също имат нужда от почивка. Дайте си малко време за себе си, защото иначе губещете ще сте вие.

Само три малки крачки, а ви приближават с цяла миля към ползотворната ваканция, която ще зареди ума и духа ви с нови сили!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay