Говеждо Бургиньон

Говеждо Бургиньон

Говеждото Бургиньон е още по-вкусно, ако  бъде приготвено вкъщи. Не е особено подходяща вечеря за делничните дни, но това не означава, че се приготвя особено трудно. Ето как да го направите:

Необходими продукти:

1,4 кг говежда плешка, нарязана на кубчета

сол

черен пипер

1 супена лъжица масло от гроздови семки

250 грама бекон, нарязан на тънки ленти

2 големи моркова, нарязани на кръгчета

1 голяма глава лук, нарязан на ситно

4 скилидки чесън, накълцани

2 с. л. доматена паста

3 с. л. брашно

3 ч. червено вино

2 ч. говежди бульон

1 дафинов лист

3 стръка мащерка

4 с. л. масло

250 гр. перлен лук

250 грама гъби

пресен магданоз, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурата на 250 градуса. Овкусете местото със сол и черен пипер.

В един тиган загрейте маслото и леко запържете бекона. Извадете го в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се изцеди мазнината.

Запечете говеждото месо във фурната за около 10 минути. Ако нямате достатъчно голяма тава, запечете го на два пъти.

В същото масло, в което сте запържили бекона, добавете морковите и лука. Подправете със сол и черен пипер и гответе, докато омекнат. Добавете чесъна и доматената паста и оставете на котлона още 30 секунди.

Добавете брашното и разбъркайте. След това добавете виното, дафиновия лист и мащерката. В една тава сложете говеждото месо, бекона и всички зеленчуци от тигана. Покрийте с фолио и печете около час и половина.

Междувременно, пригответе перления лук и гъбите. В голям тиган разтопете малко малко. Добавете лука и гъбите. Гответе до златисто, като разбърквате от време на време.

Добавете на всяка порция малко перлен лук и гъби, поръсете с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay