Да изплагиатстваш цял град!

В Китай построиха точно копие на австрийско селище

Китайците са известни на всички със строгите си традиции, култура и технологии, но този път можем да кажем, че успяха да надминат себе си.

Малкото австрийско селище Халстат, което е под закрилата на ЮНЕСКО, е пресъздадено, тухла по тухла, в субтропичната област Гуандун, Китай. Всъщност, жителите на "оригиналния” град не са много доволни от този факт, макар да са горди, че именно на тяхното селище е била направена реплика.

Те имат претенции, че не са били попитани дали са съгласни със строителството. Въпреки всичко, кметът на на австрийското градче - Александър Шутц, е подписал споразумение за културен обмен с фирмата изпълнител.

Това е Minmetals Land Inc., която е една от най-големите китайски строителни компании. В свое съобщение до медиите те споделят, че Халстат ще е първият от много такива градове, но засега не са оповестили никаква друга информация. 

В този проект са вложени 940 милиона долара, а копието е изградено само за една година. Интересното е, че наистина абсолютно всичко е идентично - от сградите до улиците и табелките. Всичко това е постигнато с внимателно проектиране, анализиране и изработка на умалени 3D модели.

"Новият” град се намира на около 60 километра от Хонг Конг и вече е отворен за посетители. Това спечели негативното мнение дори на китайците, тъй като според тях традициите са най-важното.

"Китайската архитектура е специфична, не мога да разбера защо се опитваме да копираме чужд стил. В този град дори цветята са изкуствени”, казва местен жител.

В нашата галерия можете да видите няколко снимки за сравнение, а в клипчето - откриването на китайския Халстат.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 21.06.2012|09:03
много добре са го изкусурили
2
Не е посочен 20.06.2012|19:26
обече е много красиво
1
Не е посочен 20.06.2012|12:44
тези съм ги признала,но чак пък толкова....нямам думи
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay