10 достъпни европейски дестинации, които да посетите тази зима

10 достъпни европейски дестинации, които да посетите тази зима

Искате да организирате зимно пътешествие, но се притеснявате, че трябва да изхарчите всичите си спестявания? Грешите, има и напълно достъпни дестинации, които са подходящи точно за това време от годината, когато сме изхарчили всичките си пари покрай Коледа. Ако сте любопитни да видите някои от най-красивите места в Европа, сега е моментът да го направите. Ето кои са 10-те най-привлекателни дестинации за посещение тази зима:

1. Амстердам, Холандия

Амстердам е великолепен през зимните месеци. По-студените месеци са вълшебно време да посетите холандската столица, за да се отдадете на вкусна храна, кънки на открито и уютни кафенета. Амстердамският фестивал на светлината преобразява града с безкрайни светлинни инсталации по каналите, улиците и забележителностите.

2. Прага, Чехия

Зимата в Прага означава по-малко тълпи и красиви гледки към зимата на чудесата. Пътуващите могат да се насладят на греяно вино, докато разглеждат пазарите на Стария градски площад. Места като Карловия мост и Пражкия замък са зашеметяващи през зимата.

3. Берлин, Германия

Германската столица предлага безкрайни бирени градини, пазари и светлинни дисплеи, което го прави пътуване, което си заслужава да се направи през зимата. Пътуващите в Берлин ще се насладят на оживен нощен живот, вкусна храна и стотици музеи.

4. Копенхаген, Дания

Безумно евтините полети са трудни за пренебрегване. Този град предлага зимно бягство с изобилие от магазини, живописни канали и зашеметяваща архитектура.

5. Дъблин, Ирландия

Когато планирате ваканция през зимните месеци, Ирландия вероятно не е първото място, което ви идва на ум, но трябва да бъде. През зимата Дъблин има по-малко хора и повече празници. Пътуващите могат да се отпуснат и да се насладят на жива ирландска музика навсякъде в града.

6. Барселона, Испания

През зимата, Барселона се отървава от големите тълпи хора и става по-малко хаотична. Това е време за релаксация, чудесна храна и нови приключения. Зимата е един от най-красивите и достъпни сезони за планиране на пътуване до Барселона.

7. Виена, Австрия

Виена е разнообразен, очарователен и колоритен европейски град. Зимата е идеалното време да посетите най-красивите забележителности на Виена. Посетителите могат да се насладят на романтичните атмосфери с колоездене с карета из града или да пътуват до гигантската ледена пързалка пред Виенската кметска зала.

8. Севиля, Испания

Севиля става все по-популярна за посещение през зимните месеци, главно поради по-топлото време, ниските цени, прекрасната архитектура и приветливите местни жители. Севиля е целогодишна дестинация, която трябва да бъде в списъка на всички хора.

9. Рим, Италия

Докато повечето хора пътуват до Италия през лятото, тези с по-нисък бюджет са по-склонни да се възползват от сделките, предлагани през зимата. Независимо каква е температурата, гледането на известния фонтан Треви и разглеждането на Римския колизеум са също толкова магически и ще има много по-малко хора.

10. Париж, Франция

Самолетните билети за Париж и хотелските цени в града са най-евтините през зимата, което го прави идеалното зимно бягство с по-нисък бюджет. Пътуващите могат да карат кънки на ледената пързалка на Шанз-Елизе и да хапват вкусни макарони.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay