10 от най-щастливите места в света

10 от най-щастливите места в света

Какво означава да бъдеш щастлив? Някои казват, че означава да имаш цели и да си финансово стабилен, докато други вярват, че трябва да си духовно и емоционално задоволен. Каквато и да е рецептата за шастие, изглежда някои градове имат по-добра представа от останалите. Вижте кои са 10-те най-щастливи градове, които всеки трябва да посети:

  1. Окланд, Нова Зеландия

    Този град е най-големият в Нова Зеландия и има достатъчно щастие, за да съответства на неговия размер. С оживен градски пейзаж, процъфтяваща икономика, отлична образователна система, спокойни плажове с черни пясъци и буйна зеленина, наистина не е изненада, че жителите тук са изключително доволни и щастливи.

  2. Копенхаген, Дания

    "Hygge", датска дума, означаваща уют, интимност и топлина, наскоро започна да става модерна, като датският начин на живот се превръща в идеал. Всичко това има смисъл - като се има предвид, че Дания последователно провежда международни проучвания за щастие. Копенхаген в частност е пълен с плажове, паркове, колоездене и първокласни храни. Често се посещава, заради щастливите си жизнерадостни и спокойни хора.

  3. Сидни, Австралия

    Мекото време на града, отвореният начин на живот и щастливите местни жители го правят един от най-малко стресиращите градове в света - поне това е, което показват проучванията. Туристите също го смятат за едно от най-приветливите места за посещение.

  4. Барселона, Испания

    Класически средиземноморски град - хубаво време, красиви плажове, вкусна храна, оживена култура и спокоен начин на живот. Също така има достъпни жилища и много бизнес възможности. Има много работа и хора, които наистина знаят как да се забавляват. Барселона знае как наистина да живее.

  5. Монтерей, Мексико

    Монтерей е красив град в Мексико, известен със своите силни облигации в общността. За разлика от толкова много други градове по света, професионалният живот не винаги се смята за най-важното нещо. Изглежда логично да се освободим от стреса с такава висока стойност, поставена върху неща като религията, семейството и социалния живот.

  6. Амстердам, Холандия

    Подобно на Дания, Холандия също се радва на щастие - а Амстердам играе основна роля. Изследователите вярват, че балансът между професионалния и личния живот, активният начин на живот и холандският начин на мислене го правят толкова щастливо място. Отворен, здрав, приятелски и свободен. Какво повече бихте искали?

  7. Сингапур

    Сингапур често се счита за най-щастливия град в Азия. Това е изключително сигурно място – има закони, които работят и осигуряват тишина, необходима, за да бъдат хората истински щастливи.

  8. Берген, Норвегия

    Берген е весел град, въпреки че е известен със своя дъжд - с цветни дървени къщи, превърнати в магазини, кафенета и барове, както и мислене, при което всеки ден е приключение. Семейството, приятелството, храната и наследството са фокусът. Норвегия, като цяло, се смята за земя, изпълнена с щастливи хора.

  9. Рио де Жайнеро, Бразилия

    Този бразилски град е зашеметяващ със своите прекрасни гледки и плажове. Не е изненадващо, че има тенденция да се радва на щастие за своята култура, атракции на открито и топли хора. Градът е свързан с добър хумор и добър живот - и двете са много необходими за щастието.

  10. Ко Самуи, Тайланд

    Тайланд се нарича "земя на усмивки" - не само защото посетителите го обичат, но и благодарение на приветливите местни жители на страната. Ко Самуи също заслужава титлата, тъй като качеството на живот и благоденствието му се покачват. Посетителите са привлечени от красивите плажове на големия остров, водопадите в джунглата, опияняващата култура и завладяващите хора. Щастието е заразно на този остров.

     Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay