Жените с тежък грим по-трудно се възприемат като лидери

Жените с тежък грим по-трудно се възприемат като лидери

Гримът може да направи толкова много за нашата увереност и за нас на работното място. Носенето на грим обаче има и своя недостатък, защото проучване установи, че твърде много от него може да накара жените да изглеждат така, сякаш нямат силни лидерски способности.

Ето какво друго е установило проучването:

Гримът има много ползи за жените, стига да е в умерено количество 

Благодарение на грима, жените изглеждат по-красиви и по-уверени. Това може да ни помогне в много ситуации. Но ако носим твърде много грим, може да има обратния ефект. Според проучване на университета Abertay в Шотландия, жените, които носят твърде много грим, по-трудно биват възприемани като лидери. 

В проучването са участвали 150 души, които трябвало да преценят лидерските качества на жени, чрез тяхното лице. Резултатите показват, че жените с тежък грим, рядко биват възприемани като лидери. Причината за това може да бъде факта, че по-тежкият грим е по-скоро свързан със социализиране и забавление, отколкото със сериозността на един лидер.

Бляскавият грим не е подходящ за работното място

Изследване на университета в Харвард / Бостън се съгласи с тази констатация. Резултатите от него показват, че макар гримът да помага на жените да изглеждат по-компетентни, драматичният или бляскав вид може да ги накара да изглеждат по-малко надеждни с течение на времето. Поради това е препоръчително да не носите блестящи гримове на работа, ако искате да изглеждате надеждни. 

Подходящия грим може да ви даде много предимство 

Когато става дума за работа, гримът е сила, която може да ви даде много предимство. Например, ако гримът ви на снимката на автобиографията е подходящ, може да ви помогне да бъдете поканени на интервю. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay