За какво служат различните цветове коректори?

Сега ще разберем!

За какво служат различните цветове коректори?

Сигурно сте забелязали, че на пазара се предлагат различни видове коректори, от които всеки е в различен цвят. Обикновено те се срещат в лилаво, зелено, жълто, оранжево/червеникаво, розово и в телесен цвят. Тяхната функция е да прикрият определен вид несъвършенство върху кожата, като за целта се поставят първо те, а след това се покриват с фон дьо тен и телесен цвят коректор.

Но каква е функцията на всеки един цвят?

Обикновено оранжевото/червеникавото служи за замаскиране на тъмните кръгове под очите. Също така той е предпочитан от дамите с по-тъмна кожа. За дамите с по-светъл нюанс на кожата се препоръчва прасковен цвят коректор.

Зеленото пък случи за прикриване на зачервяванията по лицето. С него можете да неутрализирате червенината на петна или най-различни пъпчици.

Лилавите коректори служат за случаите на обезцветяване или потъмняване на определени участъци от кожата. Той реално неутрализира този вид несъвършенства, точно както лилавия шампоан прави с жълтите отенъци на косата ви.

За какво служат различните цветове коректори?

Жълтият коректор пък може да се използва за изсветляване на определени участъци като челото, носа и други.

След като нанесете необходимите цветове на лицето си, трябва да ги разнесете с подходяща за целта гъбичка.

Следващата стъпка е поставянето на фон дьо тен. Тук не е задължително той да бъде много силно покривен. Такъв със средно ниво би бил подходящ също.

След това идва време за коректора, след което продължавате със стандартната процедура, която изпълнявате върху лицето си.

Тук искаме да подчертаем, че употребата на подобен тип цветни коректори не е наложителна за всеки, а просто ви даваме насоки как да ги използвате, ако имате желание да ги изпробвате. Те биха могли да са част от визията ви, при посещаване на специално за вас събитие, а може пък да ги употребявате и във всекидневния си грим от време на време. Това зависи единствено от вашите лични предпочитания.

***

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay