Как да "заковете" перфектната червена устна

Как да "заковете" перфектната червена устна

Дайте на една жена червено червило и тя ще покори света. Но все пак трябва да имаме предвид, че за да не постигнем ефекта "изцапана с лютеница" трябва да усъвършенстваме техниката си за неговото поставяне. Стане ли дума за червени си даваме сметка колко неща могат да се объркат. Дали ще излезем от очертанията, ще го размажем по ръбовете или пък ще се окажем с червило по зъбите със сигурност не бихме искали да ни се случва нито едното. За щастие има някои прости правила, които биха ни помогнали да избегнем тези грешки.

Подготовка на устните

Подготовката на устните ви винаги е важна, за да постигнете безупречно, гладко платно. Това означава липса на мъртва кожа и много хидратация. Ако не го направите, то устните ви няма да изглеждат толкова чисти и полирани, тъй като мъртвата кожа може да накара червилото да изглежда лющещо се и неравномерно.

Как да "заковете" перфектната червена устна

Започнете с ексфолиране на устните със захарен скраб, който можете да си направите и сами с малко захар и една капка кокосово масло или етерично масло. Друг страхотен начин е просто да използвате кърпа веднага щом излезете от душа: потопете ъгъла на кърпата в малко овлажнител или масло и разтрийте устните си с кръгови движения. Толкова е просто, но тъй като кожата ви е омекотена от топлината на душа, всяка мъртва кожа се отстранява лесно. След това поставете любимия си балсам за устни и попийте, за да премахнете излишните остатъци.

Очертайте устните за допълнителна дефиниция

Сега, след като сте се сдобили с чисто платно за нанасяне, вземете молива за устни и маркирайте X върху горната устна, за да създадете дефиниция. Върху долната устна, започнете с очертаване от центъра, след което съединете външните ръбове както на долната, така и на горната устна. За да направите устните си по-сладострастни, можете да подчертаете съвсем леко естествените ръбове на устните.

Пoпълнете устните

След като приключите с молива, попълнете устната с цвят, след което използвайте плоска четка, за да се уверите, че визията е перфектно завършена. Ако харесвате супер матово покритие, попийте с кърпичка. И ето, че сте готови с вашата секси червена устна!

***

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay