Мароканското чудо Aker Fassi и ползите му за вашата красота

Мароканското чудо Aker Fassi и ползите му за вашата красота

Повечето хора знаят за аргановото масло, наричано още мароканско масло, но има още един марокански продукт за красота, който може би е точно това, от което имаме нужда в нашата бюти рутина: aker fassi. Ако никога не сте чували за него, това е прах, който се прави от смес от кори от нар и изсушени макови листенца. Ярко червена на цвят, тази пудра може да предложи много ползи в различни области, включително във вашия външен вид. Двете му мощни съставки са страхотни поотделно, но още по-добри, когато са съчетани в едно.

Аker fassi се свързва с мароканския етос за използване само на естествени съставки от растения, дървета, плодове и зеленчуци. Въпреки че е естествен, aker fassi е универсален и силно пигментиран продукт, който можете да използвате в много области от живота си, от грим до грижа за косата. Можете дори да го използвате като оцветител, ако правите сапун или лосион. Не само приятен за гледане, този чуден продукт притежава солидна доза предимства, поради които си струва да обмислите закупуването му за себе си или за приятел.

Само две съставки?

Кората на нар е не само богата на антиоксиданти, но и с високо съдържание на полифеноли. Това означава, че тя  може да помогне при кожни заболявания като хиперпигментация и потенциално дори акне. Корите от нар освен това имат лечебни ползи, като облекчаване на възпалено гърло поради естествените антибактериални свойства, които съдържат.

Подобен антиоксидантен ефект имат и изсушените листенца от мак. Проучване, определящо дали маковете могат да помогнат при проблеми като възпаление, установява, че венчелистчетата на растението имат потенциала да служат като ценна хранителна добавка, осигуряваща антиоксиданти и минерали, необходими на човешкото тяло, за да функционира правилно.

Като цяло антиоксидантите действат като бариера за молекулите и свободните радикали около нас. Те могат да причинят проблеми като преждевременно стареене и загуба на еластичност на кожата ви. Ако искате да противодействате на тези ефекти, потърсете продукти, които съдържат съставки, пълни с антиоксиданти и проучете кои антиоксиданти трябва да добавите към храненето си. Има много различни видове, но тези, които се намират в листенцата на мака и корите от нар, ги правят едни от най-добрите за вашата кожа.

Средство срещу напукани устни?

Когато се използва като червило, aker fassi не само ще ви даде зашеметяващ, естествено красив вид на устните благодарение на пигментацията на пудрата, но ще ви предложи и други предимства. Продуктът ще ви помогне да предотвратите усещането за перманентна сухота на устните. Богатите на антиоксиданти макови листенца и кори от нар не само ще ги овлажнят, но ще надхвърлят повърхността за по-дълбоко и по-дълготрайно решение за напуканите устни. Не е нужно да ограничавате продукта само до там. Aker fassi е безопасен за употреба върху кожата и както споменахме по-рано, може да има положително въздействие върху разранена и възпалена кожа, както и върху хиперпигментация. 

Aker fassi може да има невероятни предимства, но е важно да го купите от място, което продава продукти с доказан състав, за да сте сигурни, че не е разреден с вредни химикали. В противен случай ползите могат да бъдат намалени или дори да ви навреди.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay