Съвети за правилното поставяне на балсам за устни

Съвети за правилното поставяне на балсам за устни

Матовите устни напоследък се превърнаха в тотален хит. Въпреки това, никога не бива да подценявате силата на разкошните, пухкави лъскави устни. Ако чувствате, че сте позагубили умението да слагате балсам на устните си, продължете да четете, за да разберете нашите съвети.

Блясъкът за устни не е нещо, което изисква шест слоя един върху друг. Когато избирате да сложите гланц върху устните си, опитайте се да сведете покритието до минимум, за да избегнете лепкава и прекалено гъста текстура. Нанесете само един до два тънки слоя гланц, докато не постигнете лъскаво, равномерно покритие.

Нанесете праймър. Праймърът е важна стъпка в процеса на нанасяне на гланца за устни. Лесно можете да ги подготвите, нанасяйки съвсем лек слой гланц върху тях и след това премахнете излишното количество със салфетка. Тази стъпка помага да защитите устните си и да добавите влага, за да си осигурите гладко покритие с висок блясък.

Непрозрачният гланц за устни почти никога не е добра идея. Може да ви се стори забавно да носите тъмен, тониран блясък, но непрозрачният гланц може да изглежда прекалено лепкав и драматичен за безгрижния вид, който гланцът за устни трябва да създаде. Затова заложете на прозрачния. Ако все пак искате да има някакъв цвят – изберете такъв в неутралната или светло розовата гама.

Много дами имат проблеми с блясъка за устни, защото течната формула има склонност да се стича в ъглите на устата и извън линията на устните. Чудесен начин да сведете до минимум тази възможност, освен ако не искате да се гледате в огледалото на всеки десет минути, е да носите сянка на блясък за устни, която е близка до естествения тон на кожата ви. Този трик помага блясъкът ви да не бъде прекалено забележим.

Ексфолирайте устните си често. Ако не го правите често и последователно, блясъкът ви остава върху люспестата кожа на устните. За да избегнете този проблем, просто масажирайте смес от кокосово масло или мед и захар няколко пъти седмично, за да ги ексфолирате.

Използвайте и слънцезащитен крем. Лъскавият завършек на гланца увеличава риска от изгаряне на слънце, докато го носите. Защитете устните си от увреждане от слънцето, покривайки ги с тънък слой слънцезащитен крем, който е поне 25 SPF.

Не търкайте устните си една в друга. Колкото и да се изкушавате, не го правете. Трябва да се опитате да забравите този навик така или иначе. Търкането на устните премахва блестящия ефект на гланца. Същото правило важи и за облизването на устните.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay