Топ 5: Най-добрите начини за нанасяне на коректор около очите

Няколко професионални идеи как да прикриете тъмните кръгове и да озарите околоочната си зона

Топ 5: Най-добрите начини за нанасяне на коректор около очите

Питър Филипс, креативен директор на Chanel, неведнъж е споделял в свои интервюта, че незаменимите продукти за всяка жена са спиралата и коректорът. И наистина, именно това са средствата, които сякаш като с магическа пръчица отварят и озаряват погледа на дори и най-недопалата дама. Често обаче вторият сред тях бива пренебрегван, а за съжаление нерядко и неправилно нанесен.

Именно по тази причина днес ще обърнем внимание на петте най-добри начина за нанасяне на коректор в околоочната зона, селектирани от един от най-любимите ни гримьори - Уейн Гос. Всички те са описани подробно в тази статия, а във видеото, поместено най-долу може да откриете и нагледните обяснения на самия Гос.

Топ 5: Най-добрите начини за нанасяне на коректор около очите
1
Подберете коректор в нюанс, съвпадащ с този на фон дьо тена ви и дори тон-два по-светъл от него. Използвайте пръста си, за да го нанесете на плътен слой под очите, изнасяйки нагоре и навън към слепоочието. С помощта на влажна стиплинг (дуофибърна) четка разнесете продукта с кръгови движения.

2
Отново нанесете плътен слой от коректора, използвайки пръстите си или плоска четка. Този път обаче разнесете продукта с помощта на влажна гъбичка за фон дьо тен и потупващи движения.

3
С помощта на леко заострена четка нанесете коректор във вътрешния ъгъл. Използвайте безименния си пръст, за да разнесете просукта с плавни потупващи движения, изнасяйки към външния ъгъл.

Топ 5: Най-добрите начини за нанасяне на коректор около очите
4
Наведете главата си леко напред и надолу, за да видите най-добре по-тъмните линии, образувани под очите. Именно по тях нанесете коректор. Разнесете продукта с помощта на влажна клечка за уши.

5
Отделете количество коректор на обратната страна на дланта си. Взимайте по малко от него с пухкава четка за сенки и разнасяйте в околоочната зона с енергични движения, за да няма резки граници.


Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay