"Грим без грим" само с 5 продукта

"Грим без грим" само с 5 продукта

Обичате грима, но не искате да изглеждате твърде фалшиви? "Грим без грим" е тенденция, която нашумя напоследък и е точно за вас, ако сте от тези хора. Напоследък дори моделите и известните личности следват тази тенденция. Можете да си направите страхотен грим, който изглежда естествено, само с 5 продукта. Ето кои са те:

 1. Хидратант

Когато изграждате нещо, трябва да имате сериозна основа. За грима важи същото. Първата и най-важна стъпка е да хидратирате кожата си. Добрият хидратант е важен, защото така се грижите за кожата си и си осигурявате добра основа за грима. Когато избирате хидратант, трябва да внимавате той да бъде качествен, защото в противен случай няма да има никакъв смисъл от него. Освен това този продукт се абсорбира в кожата ви и със сигурност искате да бъде качествен, при това условие. 

2. Основа

След почистването и овлажняването на кожата на лицето, следва нанасяне на основа за грим. Чрез основата, вие подготвяте кожата си за фон дьо тена и коректора. Добрата основа за лице означава добра бариера между кожата ви и грима и по-голяма дълготрайност на грима. Освен това основата изравнява тена на лицето и изглажда повърхността на кожата. 

3. Фон дьо тен

Фон дьо тенът е от съществено значение, защото както може да ви накара да изглеждате безупречно, така може и да ви накара да изглеждате смешно. При фон дьо тена има доста условия. Трябва да изберете подходящия фон дьо тен за вашия тип кожа- хидратиращ, матиращ и т.н. След това трябва да изберете точния за вас цвят, като трябва да го съобразите с подтона на кожата ви. И накрая трябва да изберете какво покритие и каква издръжливоост да има фон дьо тена. 

4. Коректор

Коректорът се използва за прикриване на тъмните кръгове и несъвършенства на кожата. Той е подобен на фон дьо тена, но консистенцията му е по-плътна. Цветът на коректора трябва да бъде един тон по-светъл от кожата ви, за да успее да прикрие несъвършенствата. В противен случай ще се слее с фон дьо тена. Коректорите се предлагат в различни форми- течен, стик, кремообразен и т.н. Изборът на перфектният коректор също зависи от вашия тип кожа- суха, мазна, смесена и т.н. 

5. Спирала

И накрая, спиралата е черешката на тортата. Без спирала, гримът ви няма да бъде завършен. Спиралата обикновено се използва за подсилване на миглите, но е много повече от това. Може да потъмни, сгъсти, удължи и да подчертае миглите и дори може да се използва за запълване на веждите. Намирането на перфектната спирала е дълъг и труден процес, но когато най-накрая я намерите, резултатът е невероятен. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay