5 зимни тенденции в грима

5 зимни тенденции в грима
Instagram

Когато температурите започнат да падат, обикновено се случват две неща: нюансите на нашите червила стават по-тъмни и продуктите, които използваме за грижа за кожата стават по-богати, за да бъдат подходящи за по-сухия климат.

Освен това винаги се появяват нови тенденции в грима, които виждаме навсякъде. Голяма част от предстоящия сезон е доминирана от празниците – те оказват влияние върху нашите маникюри, аксесоари, както и върху изборите ни на грим, но след празниците обикновено остават няколко тенденции, които са актуални до края на сезона. 

Тази зима можете да очаквате много блясък, графична очна линия и хидратирана кожа, но това е само началото. Вижте кои са най-добрите зимни тенденции в грима тази година:

Блестящи сенки за очи

Знаете, че празниците са синоним на блясък и тази година няма да е по-различно. Не забравяйте да се заредите с любимите си блестящи пигменти и сенки за очи. Независимо дали става въпрос за плътен блясък или бронзови, светлоотразяващи блясъци, тази зима блестящите клепачи определено ще бъдат на мода. Не се притеснявайте да експериментирате и да опитвате блясъци в различни нюанси. 

 

Цветна очна линия

Ако предпочитате по-фино подчертаване на очите, тогава тенденцията за подчертаване на очите с цветна очна линия ще ви допадне. Интересното е, че тази година ще бъде актуално подчертаването на окото отдолу. Тоест очната линия се прави под окото, а не в основата на миглите. Може би ярките цветове не ви се струват подходящи за този сезон, но няма нищо лошо в това да вкараме малко настроение в зимните си визии. 

Ярки и смели устни

Червилата в ярки цветове са фаворит всяка зима и тази година няма да бъде по-различно. Ако търсите зимни устни, които лесно ще ви пренесат в празничния сезон, има няколко цвята, на които можете да заложите. Не е необходимо да споменаваме класическото червено. Без значение дали е зима или лято, празник или ежедневен грим, червеното червило е нещо, което никога няма да излезе от мода. Ако искате да опитате нещо по-различно, можете да изберете розови червила в студената гама, тоест със синкав оттенък.  

Кожа с "гланциран" ефект

Вероятно сте забелязали, че покриването на кожата на лицето с плътен слой фон дьо тен вече не е особено актуално. Тази зима на мода ще бъде хидратираната кожа. За постигането на този ефект трябва да използвате по-тежки хидратиращи кремове, които да хдиратират кожата в дълбочина и да постигнат лек лъскав ефект. След като нанесете подходящите хидратиращи продукти, нанесете малко фон дьо тен или коректор само на местата, на които има нужда, тоест върху пъпки и несъвършенства, тъмни кръгове и т.н. Тази тенденция е страхотна, защото едновременно ще изглеждате добре и ще се грижите добре за кожата си през студените месеци. 

Графична очна линия

Графичните елементи ще продължат да бъдат основна тенденция и през зимния сезон, заради "уау" ефекта, който имат. Когато става въпрос за вашата зимна очна линия, можете да се развихрите. Без значение какъв вид графична очна линия решите да си правите, няма да сгрешите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay