Вкусен и много лесен шоколадов мус

Вкусен и много лесен шоколадов мус
Pexels

Шоколадовият мус е десерт, който е известен със своята гладка, кремообразна и въздушна текстура. Той се прави от тъмен шоколад, яйца, захар, мляко и сметана. Шоколадът се разтапя, заедно с млякото и сметаната, и се добавят разбитите жълтъци. Сместа се разбърква и след това се добавят вече разбитите белтъци, които придават на муса въздушен вид и текстура. 

Ето как да приготвите вкусен шоколадов мус:

Необходими продукти:

200 грама тъмен шоколад (минимум 70% какао)

1 чаша прясно мляко

3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци

1/4 чаша захар

1/2 чаша сметана

щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците с половината захар, докато сместа стане светла и пухкава.

Нарежете шоколада на малки парчета и го сложете в купа.

Загрейте млякото и го изсипете върху шоколада. Разбийте сместа, докато шоколадът се разтопи и получите хомогенна смес.

Разбийте белтъците на сняг, с помощта на миксер, като към тях добавите и щипка сол.

След това добавете сметаната към шоколадовата смес и разбийте отново.

Изсипете белтъците в шоколадовата смес и разбъркайте леко, докато получите хомогенна смес.

Разпределете муса в чашки и оставете да се охлади в хладилника за поне 2 часа преди сервиране.

По желание, можете да украсите с малко нар и настърган шоколад.

Да Ви е сладко! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay