Здравословни храни за злояди деца

Здравословни храни за злояди деца

Вероятността детето ви да е злоядо е 50/50. Ако сте от тези късметлии, чието дете не иска да докосне, камо ли да вкуси определени храни, ние ще ви дадем идея за няколко здравословни храни за злояди деца.

Броколи. Въпреки че прекалено сварените броколи могат да станат на каша и да миришат странно на децата, леко сотираните или запържените зелени зеленчуци ще впечатлят децата. Може и да добавите към тях и малко настърган пармезан.

Доматена супа. Придирчивите деца харесват аромата на доматите, но не и плътната текстура и семената. Тъй като доматената супа обикновено е без бучки и без семена, това е чудесна алтернатива. Ако усетите съпротива, добавете малко крутони за разкош.

Когато насърчавате децата да хапнат калмари, не е нужно да споменавате, че това са калмари. Заложете на печените калмари вкъщи, за да намалите калориите и мазнините.

Семената от нар напомнят на децата за сладко-кисели бонбони, което ги прави идеална храна за тях.

Нахутът може да бъде скучна храна, дори за възрастните. Но подправите ли ги със зехтин, сол и пипер, ще приготвите хрупкав снакс, пълен с протеини и фибри. А подправките могат да бъдат всякакви – опитайте билки, чили или дори сирене.

Вкарайте в менюто на малчуганите жълта, зелена и червена чушка и им кажете, че това са цветовете на светофара. Сигурни сме, че ще останат впечатлени.

Злоядите деца обикновено не харесват смесени текстури. Но комбинирането на домашно кисело мляко, плодове и зърнени храни е голям хит за децата, които обичат да създават собствени ястия.

Опечете парченца червен картоф и ги сервирайте с купичка кетчуп. Децата ще си оближат пръстите.

Канелата прави почти всяка храна да е по-сладка, дори ако тя не е подсладена. Използвайте това предимство на канелата, за да привлечете децата към варените моркови или настъргана ябълка.

Повечето деца обичат аромата на ананаса, но текстурата ги притеснява. Пюрирайте 1/3 ч.ч. нарязан ананас, заедно с 1 ч.ч. кисело мляко. Бихте могли да добавите малки парченца ананас към сместа.

Ако децата не си падат по портокаловия сок с парченца плод, можете да замразите от него и да го поднесете на децата като сладолед.

Ако целината се струва изключително скучна на децата, разнообразете стръкчетата, добавяйки крема сирене, рикота или хумус.

Някои злояди деца се въздържат от хапването на пица заради доматения сос. За да добавите пицата към менюто им, направете пица без домати, а само със зехтин и пълнозърнесто брашно. Добавете нарязана на ситно моцарела.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay