1 ход, който моментално ме направи по-добра майка

1 ход, който моментално ме направи по-добра майка

Обичам Facebook. И то много. Толкова, че се озовах прекарвайки прекалено много време, гледайки го, търсейки го и вмъквайки го в почти всеки разговор. Не исках да бъда един от онези хора, които казват: "Спирам с Facebook!" и после осмива всички останали, които все още са останали във Facebook. Защото истината е, че мисля, че социалните медии са чудесно нещо. По дяволите, аз обичам Facebook. Просто трябваше да намаля времето, което прекарвах в него. Затова реших да запазя профила си, но да го изтрия от телефона си. Все още мога да влизам от компютъра си толкова често, колкото искам, но правя ли го? Рядко. И ефектът от това просто решение далеч надхвърля подобряването на психическото ми състояние; то подобри и майчинското ми поведение. Може да звучи лудо, но знам, че сега съм по-добра майка, откакто нямам 24-часов достъп до Facebook. Ето защо.

1. Практикувам това, което изповядвам

Не ми харесва, когато децата ми са забили малките си носове в айфоните и айпадите - какъв пример им давах, като по цял ден бях с телефон в ръце?

2. Правя снимки за себе си, а не за социалната мрежа

Признайте, че понякога правите снимка на вашите деца, специално с цел незабавното й поставяне в социалните мрежи. Без приложението и лекотата на публикуване чрез телефона ми все още правя снимки, но те са за мен сега, тъй като е много по-досадно да се налага да влезете в сайта и да качите снимка от там. 

3. Имам възможността наистина да си почивам

Facebook беше прекалено стимулиращ за съзнанието ми, особено защото обикновено го проверявам по време на почивка. Това ми се струва, че ме лишаваше от време ми за почивка. Сега, по време на моите редки моменти на почивка, мога действително да върша неща, които наистина са релаксиращи.

4. Сега съм по-малко загрижена за това как се оценявам като майка

Мразя да го признавам, но Facebook ми даде платформа, за да се сравнявам с други майки. И как децата им бяха облечени. И на колко почивки са отишли. И колко повече се обичат със съпрузите си. 

5. Уважавам поверителността на семейството си повече

Има някои аспекти от живота на моето семейство, които децата ми (и съпругът ми) може да не искат да споделям. И границите на неприкосновеността на личния живот са замъглени, когато имате приложение в ръцете си, където можете да споделяте къде сте, с кого сте, и точно как изглеждате. Мисля, че е добра идея да откъсна децата си от този навик, докато са още малки.

6. По-търпелива съм

Преди се дразнех, когато децата ми ме прекъсваха, докато проверявах Facebook-а си. Определено не се гордея с това. Сега, ако искам да проверя Facebook-а си, ще го направя от компютъра, когато те са си легнали. 

7. Обръщам повече внимание на децата си

8. По-организирана съм

Мислех, че Facebook ме държи по-организиран, защото следвам училищата и дейностите на децата, но това ме накара да бъда по-малко организирана (тъй като всичко, което трябваше да направя, беше да отворя приложението и всяка важна информация беше там ). Сега, всъщност трябва да планирам и да проследя - и за мен, това е много по-добра система.

9. По-добре поддържам връзка

Как това ме прави по-добра майка? Това е още един пример, който мога да предложа на моите деца, че е важно да се поддържа връзка с тези, които са важни за нас. В дигиталната ера просто четенето на нещо онлайн е много по-различно от истинския разговор. И не знам за вас, но аз смятам, че съм по-добра майка, след като водя добър разговор с една от близките ми приятелки. Обикновен и прост. 

10. По-малко съм фокусирана върху себе си

Вместо да проверявам колко "лайка" и коментара има поста ми, мога да обръщам внимание на непринудените "Обичам те" и "Благодаря" от моите деца. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay