5 причини, поради които децата са изключително груби на днешно време

5 причини, поради които децата са изключително груби на днешно време

Децата са благословия, но са способни да ни изкарат извън равновесие, когато се държат грубо и неуважително. Съвременните деца са доста по-груби и се държат много по-зле, отколкото предишните поколения. Има 5 причини, поради които това може да е така. Ето кои са те:

1. Липса на подходящо обкръжение

Съвременните родители все повече искат да бъдат независими в отглеждането на децата си и съответно не желаят помощ от бабите и дядовците. За разлика, по-старите поколения знаеха, че бабите и дядовците трябва да присъстват в живота на детето. Това учи детето на уважение към по-възрастните а и се социализира много по-добре. В противен случай, детето израства с мисълта, че не трябва да има никаква емоционална връзка с други хора, освен родителите си.

2. Прекалено толерантни сме

Често, когато децата се държат не както трябва, ние си мълчим и не им казваме нищо, защото са прекалено малки и не осъзнават какво правят. Повечето родители мислят, че детето им е невинно и не осъзнава какво прави, а по този начин го поощряват да се държи зле. Истината е, че децата се развиват все по-бързо и от ранна възраст разбират какво са сторили. Когато не им се карате или не ги наказвате, вие им пречите да осъзнаят, че определени навици са вреди и че не се държат както трябва.

3. Родителите използват прекалено много улеснения

Преди години децата бяха щастливи, когато имат късмета да слушат радио или да гледат анимационно филмче в събота сутрин. На днешно време всяко дете разполага с таблет, плейстейшън, телефон, компютър и т.н. Родителите позволяват това, защото могат да свършат нещо, докато детето си играе на таблета, но по този начин децата са лишени от общуването с родителите си. Децата трябва да се учат да развиват отношения с други хора, а не с устройства.

4. Родителите дават прекалена свобода на децата

Съвременните родители се опитват да дават на децата повече свобода и да уважават тяхното мнение. Това е страхотно, но трябва да научите детето, че с по-голямата свобода идва и по-голяма отговорност.

5. Децата отнемат твърде много време от графика на родителите си

Предполага се, че децата са центърът на живота на родителите им, но родителите също се нуждаят от време за себе си. Това не само е здравословно за родителите, но и за самите деца. Те трябва да осъзнават, че родителите им също са личности и не може абсолютно цялото внимание да бъде за тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay