Забранените храни в менюто ни, според кръвната група

Никакви домати за кръвна група АB

Забранените храни в менюто ни, според кръвната група

Вече научихме какви са особеностите на отделните кръвни групи и какво е препоръчително да хапваме най-често, в зависимост от кръвта във вените ни. Нека разберем и от какво трябва да се въздържаме:

 
Кръвна група 0

Няма никакви ограничения при месото и рибата. Не е препоръчително да ядете сирене, а яйца може да консумирате 3-4 пъти седмично. С изключение на пшеницата, овесените ядки са нежелателни. Като цяло няма зърнени продукти, които да са особено полезни за тази група. Въздържайте се и от зеле, ограничете употребата на гъби, картофи, патладжани. При плодовете не се спирайте на диня, портокали, мандарини и ягоди.


Кръвна група А

Основното "месо" нека е соевият албумин, а пилешко да се консумира много рядко и не като основно ястие. Избягвайте риба с бяло месо и повечето млечни продукти. В неголеми количества може да ядете кисело мляко и обезмаслена сметана. Яйца – понякога и по изключение. Ограничете доматите, картофите, зелето, царевицата. Ограничете зърнените продукти, в частност пшеницата и употребявайте продукти от цели зърна. Избягвайте портокалите и бананите.

 

Кръвна група В

Пилешкото е противопоказно - в гръдната област на птичето месо се съдържа ректин, който може да доведе до инсулт. Категорично забранени са мекотелите, но няма ограничения за млечните продукти и яйцата. Най-добре е да избягвате ръжта и царевицата и да изключете доматите от менюто си.

 

Кръвна група АВ

Месото трябва да се консумира в малки порции, но не е забранено. Избягвате рибата с бяло месо, както и храните от пшеница и царевица. От млечните продукти избирайте само кисело мляко или обезмаслена сметана. Изключете тотално доматите, въздържайте се от фурми и нар.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay