Няколко навика, които ви карат да качвате излишни килограми

Няколко навика, които ви карат да качвате излишни килограми

Комбинацията от хранителни ястия, редовни упражнения и добре обмислен план за отслабване може да не е достатъчна, за да ви помогне да свалите излишните килограми. В този случай може да има малки ежедневни навици, които да останат незабелязани. Неща като предпочитание на алтернативи на растителна основа, мания за спорт или фитнес или дори изборът ви на ежедневни дрехи могат значително да забавят свалянето на килограми. 

Ето кои са навиците, които ви карат да качвате излишни килограми:

1. Обсебени сте от авокадо

Авокадото е пълно със здравословни ненаситени мазнини и други полезни хранителни вещества, минерали и антиоксиданти. Поради тази добра репутация хората са склонни да го добавят към своите препечени филийки, яйца и дори смутита, без да проследяват количеството. Авокадото обаче е доста калорично, което означава, че твърде много от него не е полезно. Препоръчително е да се придържате към половин авокадо на ден за здравословно отслабване.

2. Пренебрегвате обяда

Някои хора пропускат обяда, защото вярват, че пропускането на хранене е полезно, докато други са просто толкова заети през целия ден, че забравят да ядат. Ако не получавате достатъчно храна, може да се почувствате уморени и стресирани, което в последствие води до повишен апетит и нездравословни хранителни навици. В допълнение към това, това може да доведе до хормонален дисбаланс, който ви спира да изгаряте мазнини.

3. Предпочитате тесни дънки

Те могат да помогнат за създаването на илюзия и да ви помогнат да изглеждате по-слаби, но носенето им често може да доведе до някои проблеми. Тесните дънки притискат бедрата и седалището, като пречат на мускулите да изпълняват опорната си функция. След като дълго време са под натиск, те се отпускат и започват да изглеждат отпуснати. За да предотвратите това, можете или да преминете към по-свободни дрехи, или редовно да масажирате краката и бедрата, след като носите такива дънки.

4. Преминали сте към бадемово мляко (или друго растително)

Ако не сте с непоносимост към лактоза или веган, преминаването към заместители на мляко на растителна основа може да не е най-добрата идея, когато се опитвате да свалите няколко килограма. Тези, които консумират млечни продукти, имат засилен метаболизъм и по-малък шанс за наддаване на тегло, благодарение на калция. Това обаче работи само ако е включено в здравословна, балансирана диета.

5. Избягвате въглехидратите и мазнините

Принасянето в жертва на други хранителни вещества за повече протеини може да доведе до сърдечни проблеми, отслабена имунна система, недостиг на витамини и др. В допълнение към това, липсата на достатъчно въглехидрати и здравословни мазнини в храната ви дисбалансира вашата диета и води до увеличаване на теглото. За да получите най-добрите ползи за здравето, уверете се, че консумирате предимно сложни въглехидрати и ненаситени мазнини.

6. Прекалено сте сурови към тялото си

Редовните упражнения не само ви помагат да имате стройно тяло, но е и невероятен начин за намаляване на нивата на стрес. Въпреки това, твърде много тренировки могат да имат обратен ефект и да повишат нивата на кортизол. Това кара тялото ви да съхранява повече мазнини и да жадува за храна повече. Препоръчително е да получавате около 150 минути умерена аеробна активност седмично. Вашите основни мускулни групи трябва да се тренират 2 пъти седмично. 

7. Избирате "без захар"

В краткосрочен план изкуствените подсладители могат да помогнат за намаляване на някои калории, но в дългосрочен план те могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Те не само могат да намалят загубата на тегло, но и заместителите на захарта са свързани с диабет и затлъстяване. Освен това те могат да повлияят на желанието ви и да ви накарат да похапвате повече сладки лакомства.

8. Предпочитате да останете вкъщи

Ако не излагате тялото си ежедневно на естествена светлина, може да съхранявате все повече и повече мазнини. Според проучване, когато дневната светлина прониква в кожата ни, тя достига и до мастните клетки. След като това се случи, те започват да съхраняват по-малко мазнини, тъй като капките липиди намаляват по размер и се освобождават от клетката. Опитвайте се да излезете навън и да получите вашата здравословна доза естествена дневна светлина за поне половин час, всеки ден.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay