7 трика за отслабване, без връщане на свалените килограми

Ето как да избегнете йо-йо ефекта

7 трика за отслабване, без връщане на свалените килограми

Опитвате всички тези диети, които виждате в интернет, отслабвате и се оформяте. Но по някаква причина, няколко седмици по-късно има друг проблем, с който трябва да се справите- т.н. "йо-йо ефект", при който си връщаме всички загубени килограми, дори понякога и повече.

Ще ви споделим няколко трика, които ще ви помогнат да задържите килограмите си и да забравите за проклятието "Йо-йо ефект".

1. Вашият хранителен режим не бива да ви кара да се чувствате зле или да носи негативни емоции

Не трябва да се чувствате зле, когато отслабвате. Не трябва да изпитвате вина. Тоест, ако всяка храна, която приемете през деня носи силно чувство на вина, скоро няма да получите желания резултат. Най-доброто, което можете да направите, е да избягвате такива екстремни диети.

Освободете се от тези негативни чувства, съсредоточете се върху положителните неща и помислете за това, което вече сте постигнали. Поддържайте режима си, но не забравяйте, че няма нищо лошо в това да изневерите на диетата си понякога.

2. Изберете контролирана диета, но не и прекалено стриктна

Ако сте решили да започнете прекалено строга диета или много строг хранителен режим, който ви кара да страдате физически, се пригответе да имате нежелани реакции и здравословни проблеми, като тревожност, нервност и риск от хранителни разстройства.

3. Поставете си реалистични цели

Първо, трябва да осъзнаете, че загубата на много килограми в рамките на една седмица е нереалистична и непостижима цел. Не забравяйте също така, че рязката загуба на килограми е много стресираща за организма. По-добре е ежедневно да предприемате малки, но здрави стъпки, вместо да правите резки промени.

4. Доверете се на силата на ума

Вашият ум играе важна роля в постигането на всяка зададена цел: трябва да преодолеете страха от провал. Всеки път, когато ви се иска да прескочите тренировка или да изядете нещо вредно, съберете мислите си и опитайте да запазите ума си активен и ангажиран. Забавлявайте се, защото ако сте отегчени, ще се чувствате гладни.

5. Не забравяйте простото правило: "По-малко е повече"

Колкото и странно да звучи, яденето на малки части през целия ден е ключът към успешно отслабване. Това ви предпазва от чувство на глад и активизира метаболизма.

6. Не забравяйте да проследявате напредъка си

Трябва да се претегляте ежедневно и да регистрирате всички промени. Това ще ви помогне да останете в правия път и да оцените напредъка си, дори да е минимален. Имайте предвид, че бавен и постоянен напредък е идеалния начин да поддържате теглото си и да изградите нови навици.

7. И да! Тренирайте!

Планът за здравословна диета ще ви помогне да отслабнете. Въпреки това няма да имате никаква мускулна маса и няма да получите тонизирано тяло без да тренирате. Не е нужно да прекарвате целия си живот в залата, просто правете малки стъпки и се опитвайте да правите неща, които ви харесват. 15 минути на ден е добро начало. Физическата активност ще ви помогне да отслабнете по-бързо. Освен това ще се чувствате по-добре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay