Колко е важно диванът ни да бъде удобен?

Колко е важно диванът ни да бъде удобен?

Ако трябва да посочим най-важната мебел в дневната, без да се замисляме ще посочим дивана. И няма да сме сами. Над 92% от хората отговарят по същия начин и за това си има съвсем основателна причина. А тя е, че няма по-практична, функционална и удобна мебел за всекидневната от Негово Величество Диванът.

3 причини диваните да са най-важните елементи от обзавеждането на всекидневната

Удобство

Може да имате удобно кресло, което много обичате. Може трапезните столове да са изключителни удобни и комфортни. Но когато искате да се отпуснете напълно и да релаксирате, убедени сме, че от всички мебели избирате точно дивана. Защото тази мебел е мека, удобна и ергономична и може да ви предложи активната почивка, от която се нуждаете.

Фокусна точка

Без значение какви мебели имате в дневната, диваните винаги са фокусната точка в помещението. Техният стил установява настроението и от тях до голяма степен зависи как изглежда всекидневната. Казано по друг начин, тази мебел е първата, която виждат гостите ви и от нея зависи дали стаята ще изглежда стилна и елегантна или разхвърляна и некомфортна. Затова и тя е "котвата”, фокусната точка, която играе важна роля за цялостния стил и визия на помещението.

Функционалност

Диваните са може би едни от най-практичните и функционални мебели не само във всекидневната, но и в цялото жилище. Подбрани внимателно и според пространството, с което разполагате тези мебели са както удобно място за сядане и сладки приказки със семейство и приятели, така и място, на което да релаксирате с книга в ръка или пред телевизора. Върху тях можете да се сгушите с любимия (или кучето), можете да дремнете следобед, а можете и да ги превърнете бързо във втора спалня, ако близки или приятели ви изненадат с желание да пренощуват у вас.

Колко е важно диванът ни да бъде удобен?

Как да изберете диван, който е не само стилен, но и удобен?

Проверете рамката

Конструкцията е много по-важна от самия дизайн на меката мебел. Затова е добре, при покупка да обърнете внимание на рамката и да се спрете на диван, рамката на който е изработена от здрави и трайни материали като естествено дърво, метал или качествен ламинат.

Обърнете внимание на пълнежа

Основните видове пълнеж, които се използват при производството на съвременните дивани са няколко:

  • Пяна с ниска плътност

Възглавниците от този материал са меки, но не възвръщат формата си, което на практика означава, че само след няколко месеца пяната ще е слепнала и сядането върху дивана няма да е никак удобно.

  • Пяна с висока плътност

Този материал е здрав, издръжлив и понася голямо натоварване. Минусът му е, че е доста твърд, а това означава, че възглавниците на дивана ще са доста твърди и неудобни за продължително седене върху дивана.

  • PUR пяна

PUR пяната е материал, който е здрав, средно мек и много издръжлив. Възглавниците с този пълнеж са достатъчно меки, за да осигуряват удобство и комфорт (без да се слепват) и достатъчно здрави, за да понесат голямо натоварване години наред.

Фокусирайте се върху тапицерията

Изберете плат, който е приятен на допир и който ви осигурява комфорт и удобство, когато седнете (или полегнете) върху дивана. Ако имате малки деца или домашни любимци изберете тапицерия, която може лесно да се почиства и да е устойчива на износване.

Обърнете внимание на поддръжката на гърба

За да е удобна тази мебел, тя трябва да може да ви осигури комфортна и добра поддръжка на гърба. Имате ли възможност, преди покупката седнете на дивана, за да разберете дали височината и дълбочината му създават оптимално усещане за удобство и комфорт.

Колко е важно диванът ни да бъде удобен?

Изберете стил

Тук всичко зависи от вашите лични вкусове и предпочитания. На пазара се предлагат както класически, така и много модерни дивани и вие имате много варианти за избор. Ако например сте традиционалисти, можете да се спрете на стил и цвят на дивана, който се съчетава стилово и цветово с останалите мебели в помещението. А можете да се спрете и на модел, който подчертава индивидуалния ви стил и креативното ви мислене.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay