Няколко неща, които трябва да избягвате по време на ремонт вкъщи

Няколко неща, които трябва да избягвате по време на ремонт вкъщи

Когато хората планират ремонт или просто купуват нещо хубаво за дома си, те често гледат красиви снимки онлайн и в списания. Но те не винаги четат отзивите на хора, които вече са опитвали определени дизайнерски идеи. Например кухненският шкаф без дръжки изглежда невероятно както на снимки, така и в реалния живот, но тези шкафове наистина са неудобни за използване в реалния живот.

Ето кои модерни идеи за интериорен дизайн могат да се превърнат в кошмар:

Кухненско обзавеждане без дръжки на вратите

Кухненските шкафове, които се отварят чрез натискане на определно място, вместо с дръжка, изглеждат наистина страхотно и са много модерни, но в действителност всички повърхности ще бъдат покрити с пръстови отпечатъци и системата за отваряне не винаги е толкова удобна.

Освен това тези механизми са доста скъпо, а често се повреждат и имат нужда от ремонт.

Плоскости по стените в кухнята с много дупчици и ръбчета

Съвременният свят предлага много различни материали за стените в кухнята. Но не забравяйте: колкото по-малки са елементите, толкова по-трудно ще бъде отмиването на мазнината. Особено от ръбовете.

Сложни полилеи в кухнята

Много хора все още смятат, че големи полилеи с много декоративни елементи са подходящи за кухнята. В действителност е доста трудно да се измият всички тези малки елементи. И мазнината, заедно с праха, определено ще се натрупат върху полилея. Нищо не може да попречи това да се случи.

Полилеи, набодобяващи чаши

Тези полилеи са много красиви, но не са никак удобни. Вътре се събира много прах и мръсотия. Ако решите да си вземете такъв полилей, трябва да го почиствате често. 

Дръжки за вратите с остри ръбове

Има много различни дръжки за врати, от които можете да избирате. И понякога не осъзнавате, че някои от тях са опасни, докато не стане твърде късно. Това важи особено за дръжките с острите ръбове. Често ще се удряте в тях, което е болезнено, а освен това може и да скъсате някоя дреха. 

Ярки цветове в кухнята

Хората често купуват кухненски шкафове в ярки цветове. В началото може да изглежда красиво, но след това свиквате с тези цветове и те дори могат да ви дразнят. Можете и трябва да използвате ярки цветове като акцент или за подчертаване на нещо, но не и за цялата кухня. 

Горен кухненски шкаф с пневматични врати

Кухненският шкаф с пневматични врати изглежда много модерен, удобен и практичен. Но не и ако в къщата живеят ниски хора. След като вратата се отвори, трябва или да скочите, за да я затворите, или да се качите на стол.

Също така, понякога рафтовете са твърде близо до тавана и вратите може да не се отворят напълно, така че рафтовете ще бъдат трудни за използване.

Мивка, подобна на чаша, направена от стъкло

Тези мивки изглеждат невероятно на снимки. Но в реалния живот те са наистина непрактични. На първо място, те не могат да задържат много вода, така че винаги трябва да наблюдавате и да се уверите, че водата не се излива или прелива.

Също така, след всяка употреба най-вероятно ще има петна от вода върху мивката и ще бъдат забележими. Така че ще трябва да я миете всеки ден.

Светлини върху кухненските мебели

Тези светлини изглеждат добре, но изобщо не са функционални. Те осветяват главата ви, но не и работната ви повърхност. По-добре е да поставите светлини точно под шкафа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay