Страхотни интериорни детайли, които трябва да използваме по-често

Страхотни интериорни детайли, които трябва да използваме по-често

Планирали сте ремонта на дома си и внимателно сте подбрали стила на интериора, опитали сте да вземете предвид всеки детайл и сте похарчили много пари - но все още не сте доволни от резултата? Това не е къщата, която сте виждали в мечтите си. Знаем какво е усещането. Обикновено се сблъскваме с този тип проблеми, когато обръщаме твърде много внимание на големи блокове от интериора, забравяйки за малки, но важни детайли.

Бихме искали да ви кажем какви интериорни детайли могат да ви помогнат да направите дома си уютен и модерен:

Кухненски шкафове до тавана

Има много предимства на тези шкафове: прахът не се натрупва върху тях и няма да се изкушите да поставите предмети върху тях, които могат да разрушат стила на вашата кухня. Освен това такива шкафове имат по-елегантен, по-модерен вид и осигуряват повече място за съхранение на кухненски прибори.

Кухнен гръб без лайсни

Този проблем често се появява по време на монтажа на кухнята - остава празнина между кухненския гръб и плота. Тази празнина обикновено е покрита с лайсни.

За съжаление, това кара интериора да изглежда евтин и опростен. За да избегнете това, препоръчително е първо да монтирате кухнята и едва след това да продължите с монтажа на гърба. В крайна сметка дупките трябва да бъдат запечатани с уплътнител и фугираща смес.

Вградена фурна на височина на гърдите

Фурната и котлонът могат да бъдат разделени. По този начин ще имате допълнително място за съхранение под плота и няма да се налага да се навеждате, за да извадите тежки тави от фурната.

Дрешник вместо множество гардероби

Да, дрешникът изисква повече пространство от вградения гардероб. Добре планираният килер обаче ще заема по-малко място от множество гардероби, разположени в целия ви дом.

Врати от пода до тавана или техните фалшиви версии

Вратата от пода до тавана визуално увеличава височината на стените и прави стаята да изглежда модерна. Това решение е по-подходящо за интериор в минималистичен или тавански стил.

Вградени кухненски дръжки вместо обикновени

Ако искате визуално да разширите пространството на дома си, изберете кухненски шкафове с врати, които се отварят чрез натискане върху тях или с вградени дръжки.

Тънък, спретнат плот вместо масивен

Обичаме да мислим, че кухненският плот трябва да бъде възможно най-дебел (в края на краищата, колкото по-масивен е, толкова по-дълго ще издържи). В действителност тежкият плот претоварва интериора и прави мебелите да изглеждат прекалено обемисти. Освен това, колкото повече материал използвате, толкова по-скъпа е кухнята.

Цветове на шкафовете

Все още са популярни светли, пастелни и естествени нюанси в интериора. И те са доста практични - лесно можете да промените всичко без допълнителни разходи, в неутрален интериор. Интериорът с определена цветова схема обаче ще изисква много повече усилия, когато искате да направите промени.

Барплот или остров в минималистичен стил

Ако размерът на вашата кухня ви позволява да имате кухненски остров, изберете опция без излишни детайли. Нека бъде максимално опростено и да не е затрупано с кухненски уреди.

Осветителни зони вместо класическа лампа на тавана 

Осветлението в модерен интериор е отделна форма на изкуство. С помощта на правилно разположени светли акценти можете да създадете уютна атмосфера, както и визуално да зонирате стаята.

Висяща тоалетна вместо монтирана на пода

Окачена на стената тоалетна улеснява процеса на почистване и помага да се спести място. Освен това тази конструкция изглежда по-елегантна и по-модерна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay