10 лесни начина да създадете аромат на свежо и чисто вкъщи

10 лесни начина да създадете аромат на свежо и чисто вкъщи

Случвало ли ви се е да се приберете след дълъг ден и да усетите, че вашият дом мирише неприятно, например на мухъл? Застоялата храна в кухнята, влажните кърпи в банята и още много други неща допринасят за неприятния аромат вкъщи. Ароматизатори за освежаване на въздуха, стайни растения и някои основни съвети за почистване са някои от любимите ни начини да се сдобием с дом, който мирише невероятно.

1. Запалете свещ

Ароматните свещи добавят в стаята ви много уют и могат да направят домашна миризма свежа или празнична, в зависимост от аромата, който сте избрали! Опитайте ароматните свещи, за да получите свеж аромат и да прескочите химикалите.

2. Дифузер за етерично масло

Свещите никога не бива да бъдат оставени без надзор, така че ако искате нещо, на което не е нужно да обръщате много внимание, вместо свещ е необходим дифузер за етерични масла. Те могат да направят миризмата на дома ви страхотна месеци наред и можете да изберете свои собствени аромати.

3. Дълбоко почистване на банята

Колко често всъщност дълбоко почиствате банята си? Трябва наистина да се опитате да почиствате всички тези кътчета, на които не винаги обръщате внимание веднъж седмично. Без добре почистена баня, няма как да имате приятен аромат вкъщи.

4. Вземете си пречиствател за въздух

Има много неща в пречиствателите за въздух, които обичаме. Освен че пречистват въздуха, те оставят и свеж и приятен аромат. 

5. Направете си ароматизатор сами

По време на зимата, когато всъщност не е възможно да оставяме прозореца отворен за чист въздух, опитайте вместо това да си направите освежител за въздух. Можете също така да го използвате, за да освежете тъканите и да се отървете от неприятните миризми. 

6. Изпечете хляб

Какво може да накара дома ви да мирише по-добре от печене на хрупкав хляб? Има много прости рецепти за хляб, който веднага ще направи уханието на дома ви удивително.

7. Отървете се от мазнините в кухнята

Ако често готвите, мазнините наистина могат да започнат да се натрупват дори и на места, които никога не сте очаквали. Цитрусовите почистващи препарати правят чудеса за почистване на мазнините на вашата печка, котлони, микровълнова фурна и др., Оставяйки вашата кухня миришеща приятно.

8. Направете торбички с лавандула

Тези торбички с лавандула са страхотен начин за внасяне на свеж аромат. Напълнете торбички с лавандула и ги закачете в стаите, в които искате да освежите въздуха. 

9. Сварете любимите си подправки

Комбинирайте любимите си подправки, като канела, цитруси, карамфил и други. Сложете малко вода и ги включете на бавен огън. Оставете ги на котлона колкото време пожелаете. 

10. Използвайте растения

Не е тайна, че стайните растения са един от най-добрите естествени пречистватели на въздуха! Много от растенията помагат да има повече кислород във вашия дом, докато изхвърляте въздуха от токсични химикали и въглероден окис, като също така има по-свеж аромат. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay