10 стереотипа, свързани с дизайна, които трябва да забравим

Ето кои са те

10 стереотипа, свързани с дизайна, които трябва да забравим

Всички сме свикнали да купуваме маси и столове от една и съща колекция. Ако купуваме легло, то трябва да е част от цялостно обзавеждане за спалня.

Но вече е време да забравим всички тези стереотипи. Ето кои правила спокойно можете да нарушавате:

1. Диван и фотьойли с еднаква тапицерия

Много хора живеят с мисълта, че мебелите трябва да се купуват в комплект. Диванът и креслата трябва да са с еднаква тапицерия и да са комплект. Вече не е нужно да се придържаме към това правило. Можете да си купите напълно различни фотьойли и пак да подхождат на дивана ви.

2. Обзавеждане за спалня

Не е нужно да си купувате цялостно обзавеждане за спалня. Можете да комбинирате съвсем различни неща и все пак спалнята ви да изглежда страхотно.

3. Бели стени

Да, стените ви могат да бъдат бели и да не изглежда сякаш сте в болница, стига да не слагате прекалено много бели мебели. Най-важното е правилно да направите акцента и интериорът ви ще бъде страхотен.

4. Мебели по стените

Тази опция е много популярна, тъй като хората мислят, че това им спестява пространство. Е, да, ако стаята е малка, нямате много други възможности. Ако обаче е достатъчно голяма, спокойно можете да забравите този стереотип.

5. Обикновени плочки в банята

Има толкова много начини да декорирате банята си, така че спокойно можете да се откажете от баналните, обикновени плочки.

6. Еднакви маси и столове

Можете да направите кухненския интериор по-разнообразен, ако купите маса и столове от различни колекции. Не се страхувайте да експериментирате.

7. Големи мебели

Големите дивани с големи подлакътници вече не са на мода. Обикновените форми и модели са много по-популярни днес. Когато избирате мебели, помнете едно просто правило: колкото по-малка е стаята ви, толкова по-малки трябва да са мебелите.

8. Детска стая в ярки цветове

Детската стая може да бъде и без ярки цветове. В такава стая въображението на детето може да се развие по-добре. Можете да разнообразите стаята с играчки, мебели и т.н., не е нужно боята да е ярка.

9. Бетонът е прекалено груб

Има хиляди начини да използвате бетон в интериора си. Дори е много модерен. Неговото предимство е, че е водоустойчив, така че можете да го използвате и за банята.

10. Завеси

Ако не харесвате пердета и завеси, спокойно можете да ги пропуснете. Дори малките стаи изглеждат по-големи без пердета и завеси.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay