Доказно е! Моногамията е полезна за здравето

Моногамията удължава живота

Доказно е! Моногамията е полезна за здравето

Моногамията влияе на здравословното състояние. С това твърдение се заеха учените от университета в Нов Южен Уелс.

 

Според тях мъжете, които непрестанно сменят половинките си и си търсят нова любовна изгора, се намират под постоянен стрес. Той е главният виновник, за да живеят по-кратко. Специалистите смятат, че това е начинът, по който природата предупреждава мъжкарите да бъдат вярни, когато става въпрос за връзка.

 

Много опасна е съпружеската изневяра за онези, които са прекарали инфаркт или инсулт. По данни от международен конгрес в Солун, 80% от внезапните случаи на смърт са породени от гореспоменатите причини.

 

Добър противник на стреса се оказва сексът. За да живеят повече, възрастните трябва да са по-страстни любовници. По този начин самооценката им се повишава, а здравословното им състояние се подобрява, обясняват лекарите.

 

 При всяко твърдение съществува и изключение. В случая става въпрос за риска при завишена самооценка на възможностите в леглото. Съпрузите със здравословни проблеми трябва да бъдат предпазливи, за да не си докарат повторни сърдечни проблеми.

 

Експертите обясняват, че успешният брак не е гаранция за защита от изневяра. С течение на времето много мъже започват да пренебрегват любовта, отдавайки се на по-различни емоции . Страхът да ги "хванат на местопрестъплението" с друга жена, или тръпката отново да флиртуват с непозната например, привличат много от съпрузите.

 

Въпреки това те трябва да се замислят в какво се въвличат, съветват специалистите. Да бъдеш обвързан с някой специален за теб човек е най-несравнимата емоция, смятаме ние. Да я запазиш завинаги - най-голямото изпитание!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay