Как да подготвите гардероба си за зимния сезон

Как да подготвите гардероба си за зимния сезон

Вече е есен. Няма да разберем кога ще изниже и тя и ще падне първия сняг. Подготвили ли сте гардероба си за зимния сезон? Сега е моментът да го направите.

Ясно е "неудобството" да се налага да пренареждате гардероба си, за да сте актуални за всеки сезон. Определено, мнозина могат да намерят други приятни неща, които биха предпочели да правят. Процесът на подготовка за зимата, обаче, трябва да бъде значително по-лесен, тъй като гардеробът ви е пълен с есенните дрехи. Повечето от дрехите ще могат да влязат в употреба и в зимния сезон.

Ето пет практични съвета, които ще улеснят зимната подготовка:

Прегледайте наличността в гардероба

Имате ли нещо, което не сте носили през есента? Има ли дрехи, които трябва да изхвърлите? Има ли дрехи, които са по-подходящи за лятото? Това е най-подходящото време да направите почистване и да оставите единствено дрехите, които ще използвате през настоящия сезон. Намалете бройката и ще ви е по-лесно да откриете дрехата, която търсите в гардероба си.

Изключете аксесоарите

Всяка дама добре знае, че през зимата се слагат по-малко бижута. Тогава актуални са шаловете. Експериментирайте с щампи и шарки! Набавете си няколко чифта топли ръкавици, които да използвате с любимите си зимни дрехи. Не забравяйте за шапки и ушанки, които са модерни в момента.

Дънките са най-добрият ви приятел

Най-издръжливата материя е задължителна през този сезон. Особено приложими са тесните дънки. С тях лесно ще закопчаване на високите ботуши. Разбира се, обикновените дънки също ще ви свършат работа.

Наслояването на пластове дрехи е практично

Така най-успешно ще се стоплите през деня ден. Чудесно е да можете да съблечете слой, без да изгубите топлината. Ако все още не сте си купили термо бельо, какво чакате ? То буквално променя живота. Трябва да помислите да инвестирате в няколко комплекта, които да се използват през целия сезон. Те се продават в различни материи и модели.

Минимизирайте разходите си

Когато трябва да се съобразявате с бюджета, важно е да поддържате гардероба така, че всички дрехи да са удобни за многобройни съчетания. Не купувайте повече отколкото можете да носите. Едва ли имате нужда от 6 палта за зимата. Не е ли по-практично да се спрете на три, които можете да сменяте за различни поводи?

Всички фенове на модата знаят, че промяната на зимния сезон не означава, че напълно забравяме да сме стилни. Трябва да направим така, че нашите дрехи да служат на повече от една цел - да осигурят топлина и да добавят стил.

Aвтор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay