10 важни неща, на които трябва да обърнете внимание при закупуването на нови дрехи

10 важни неща, на които трябва да обърнете внимание при закупуването на нови дрехи

Пазаруването за дрехи може да се окаже възнаграждаваща и релаксираща дейност или обезсърчително преживяване. Всичко зависи от вашето отношение и подход. За да не бъдете разочаровани от покупките си, трябва да внимавате и да обръщате внимание на някои подробности.

Събрахме няколко съвета, за да направим следващото ви пазаруване по-достъпно и без стрес. 

1. Гъвкавостта и широчината на обувката

Много обувки на пазара изглеждат модерни, но те не са добри за краката ви. Когато купувате обувки, опитайте се да ги огънете, за да проверите тяхната гъвкавост. Обувката трябва да се огъва под крака ви трябва да има известна съпротива при завъртане. Когато пробвате обувките, ходете върху твърди повърхности, както и на килими, за да видите как обувката се усеща и на двете.

2. Нишките на кашмирения пуловер

Ако искате да си купите кашмирен пуловер, проверете нишката: повечето кашмирени прежди са двуслойни, което означава, че 2 нишки са тясно преплетени, за да се създаде една по-силна. Многослойните прежди са по-силни, по-дебели и по-трайни от еднопластовите. При плетене едната страна на еднопластовия бод изглежда по-широка от другата страна. 

3. Съответстващи шарки

При висококачествените дрехи, шарките (карирани или хоризонтални ивици) трябва да съвпадат с шевовете и ръкавите. Производителите на евтини дрехи често пропускат този детайл, за да поддържат разходите си ниски, защото съвпадението често означава изрязване на отделните парчета от дрехата. Въпреки това, несъответствието може да бъде преувеличено, за да се даде на дрехата ексцентричен вид.

4. Перфектната дължина на дънките

За жените, изборът зависи от вида дънки. При панталони до глезена, подгъвът трябва да се позиционира точно над или вдясно на глезена кост; правите джинси трябва да покриват върха на краката ви. Не забравяйте да изберете дрехи, които отговарят на вашия тип тяло.

5. Качеството на плата

Винаги проверявайте етикета. Въпреки че синтетичната тъкан е по-евтина и често се смесва с естествени материали, тя не издържа толкова, колкото естествената тъкан. Погледнете плата на светлина, за да прецените неговата дебелина и качество. 

6. Не се доверявайте на размера, написан на етикета

Въпреки че в миналото е била използвана стандартна диаграма за оразмеряване, повечето марки днес изглежда разработват собствена система за оразмеряване. Винаги трябва да изпробвате различни размери и да изберете този, който ви стои най-добре.

7. Подходящо облекло за пазаруване 

Ако ще купувате обувки, носете чифт, който можете лесно да събувате, за да пробвате. Като цяло изберете удобни дрехи за пазаруване и носете бельото, което ще носите под дрехите, които планирате да закупите.

8. Времето от годината

Някои неща могат да бъдат по-евтини в рамките на определен месец или дори ден, отколкото други. През януари костюмите и зимните облекла обикновено се продават, а есента е най-доброто време от годината за закупуване на дънки.

9. Задължителен период на изчакване

Не купувайте веднага нещо, което харесвате. Препоръчително е да изчакате около седмица, след като видите дреха в магазина. Често, след като този период на изчакване приключи, решавате, че не го желаете и никога няма да се върнете. Не забравяйте, че не трябва да изразходвате повече от 5% от заплатата си за дрехи. 

10. "Цена на носене"

Когато решавате дали да купите скъпа дреха или да вземете нейния по-евтин еквивалент, използвайте уравнението "цена на носене". Това е сумата от цената на дрехата и нейната поддръжка, разделена на броя пъти, които ще я носите. Според това уравнение, за дрехите, които ще носите редовно, по-добре е да изберете по-скъпо, но по-високо качество, тъй като ще издържи повече време. И обратното за дрехите, които ще носите по-рядко.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay