6 популярни цветови тенденции, които ще бъдат навсякъде това лято

6 популярни цветови тенденции, които ще бъдат навсякъде това лято
Pexels

Когато мислите да обновите визията си за топлия сезон, започнете, като си представите цветовите тенденции, които видяхме на подиумите на Седмицата на модата през пролетта и лятото на 2023 г. Не само цъфтящите цветя, по-дългите дни и слънчевото небе са достатъчни, за да вдъхновят един по-жизнен гардероб, но този сезон конкретно носи със себе си набор от нюанси, които наистина ще привличат погледните.

Някои от нюансите на сезона се съсредоточават около ярки, смели тонове като зелено, класическо кобалтово и огнено червено. А други са ориентирани към пастелната палитра: маслено жълто, пудрово синьо и електрическо лилаво. Независимо къде попада в цветовото колело, всички тези тонове намекват за весел, игрив подход към пазаруването през пролетта и лятото.

Дизайнери като Валентино замениха розовото с емблематичните ярки червени нюанси; Виктория Бекъм заложи на мек пудрово син нюанс; а дизайнери като Джейсън Ву и Каролина Ерера избраха меко маслено жълто, което може да действа като неутрален цвят, в зависимост от това как го стилизирате. 

Ето кои са цветовете, които ще виждаме навсякъде това лято:

1. Огнено червено

Барби розовото се оттегля за сметка на своята по-наситена сестра, извеждайки мощния тон на червеното на преден план. С Александър Маккуин, който проектира ефектни гащеризони в дръзки нюанси, а Akris избира развяващи се рокли в същия цвят, червеното е по-стилно от всякога.

2. Маслено жълто

Маслено жълтото придава малко по-дълбок тон на неутралните цветове. Това се видя в моделите на Каролина Ерера, Джейсън Ву и други. Силуетите са както смели, така и женствени и нежни. И все пак всички те предлагат един и същ тон, който без усилие действа както като неутрален, така и като поп ярък цвят, в зависимост от това как е съчетан. 

3. Зелено

Зеленото е труден цвят за стилизиране, но пък е много популярен през последната една година. Бяха модерни най-различни нюанси на този свеж цвят, като през лятото ще бъде популярно по-бледото, меко зелено. 

4. Електрическо лилаво

Дизайнери като Cecilie Bahnsen и Christian Wijnants са взели този цвят и са го направили достъпен за всички. Пастелният цвят без съмнение е по-мек от по-дълбоките, по-наситени тонове на лилавото. Все пак има електричество в люляковия оттенък на пролет 2023 г., с жизненост и дълбока наситеност. 

5. Класическо кобалтово

Въпреки че са ярки и смели, сините нюанси са подходящи за всеки. Кобалтовото синьо е много свеж цвят, който е подходящ както за лятото, така и за всеки друг сезон. 

6. Пудрово синьо

В съответствие с пастелните цветове на сезона, пролетните подиуми бяха пълни с пудрово синьо, тон, който действа едновременно като неутрален и поп цвят. Deveaux добави малко повече наситеност към тона, стилизирайки визии с цвят от главата до петите, докато Виктория Бекъм предложи точното количество пигмент за по-цветна алтернатива на пролетното бяло. Без значение какъв е вашият личен стил, пудровото синьо е задължително за този сезон.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay