8 филмови костюмa, които са ключови за разбирането на героите

8 филмови костюмa, които са ключови за разбирането на героите

Във филмите са важни не само историята, декорът, мотивацията на героите и персонажите. Когато гледаме филми, трябва да обърнем внимание на значението на дрехите, които героите носят. Тъй като цветовете, тъканите и цялостният външен вид могат да ни дадат много подтекст, когато става въпрос за действията на героите.

Хари Потър и Даровете на смъртта: Част II

Дизайнерите на костюми направили всичко възможно, за да накарат най-верните и внимателни фенове да се разтопят. Помислете за дрехите, които Хари и Невил носят, докато се борят за Хогуортс във финалния филм. И след това сравнете дрехите им с дрехите от Ордена на Феникса. Синовете са облечени почти точно като бащите си.

Бруклин

Във филма Айлис Лейси напуска Ирландия, за да изгради кариера в Ню Йорк. Много й липсва домът, който дизайнерът на костюми показва чрез цветовете. В самото начало персонажът носи зеления цвят - това е свързано с Ирландия. А в средата на филма толкова много й липсва домът, че носи цветовете на националното знаме: зелено, бяло и оранжево.

Enola Holmes

Енола е сестра на Майкрофт и Шерлок. Тя се бори с традициите от викторианската епоха, особено с тези, които ограничават жените. Този бунт може да се види и в дрехите, които носи. В началото на филма тя, въпреки установения етикет, кара колело, докато е облечена в голяма синя рокля. По това време 16-годишно момиче е трябвало да носи шапка, ръкавици и корсет, но не спазва правилата.

Когато Енола е в Лондон, тя трябва да се слее с тълпата, така че носи "правилните" рокли.

В края на филма тя се връща към по-удобните дрехи, с които е свикнала. Според дизайнера на костюма силуетът на финалната рокля е същият като синята рокля в началото. Това показва, че Енола никога няма да спре да се бори срещу потисничеството на жените.

Форест Гъмп

Във Форест Гъмп виждаме живота на главния герой през няколко десетилетия. През това време персонажът се променя много, но един детайл от дрехите му остава същият. Форест винаги носи синя карирана риза в началото на всяка сцена, показваща следващия етап от развитието си като личност. И в края на филма синът му е облечен в този вид риза.

Гадни момичета

Кейди, изиграна от Линдзи Лоън, наскоро се премести в американски град от Африка. И тя не знае правилата, по които тийнейджърите в училище живеят, затова решава да се присъедини към група от най-популярните момичета. "Ръководител" на групата е Реджина Джордж. Тя казва на другите какво да казват и какво да носят. Специалната позиция на героинята на Рейчъл Макадамс е показана с висулка с главна буква "R."
Когато Кейди решава да свали Реджина от пиедестала и да заеме нейното място, тя започва да копира стила й. Ключовият детайл е, че Кейди също започва да носи висулка с главна буква на нейното име - "C." Но Реджина не забелязва това и няма представа за злия план на своя "приятел".

Звезден прах

Септим е принцът на Бурята, седмия син на краля. Името му означава "Седмо" на латински. Този номер може да се види в детайлите на героя. Например копчетата и украсата с римски цифри на якето му.

Черната пантера

Ръководителят на екипа е Окойе. Дизайнерът на костюми на филма подчертава този специален статут, използвайки златна броня. Всички останали жени имат сребърна броня.

Дори когато е с обикновени дрехи, Окойе все още е генерал. Когато излезе от Уаканда, тя все още носи златни гривни на китките и врата си, които ни напомнят за нейната броня.

Mamma Mia! Отново заедно

От какво мислите, че Дона и нейните приятели са направили костюмите за бала? Създателите не крият нищо от вас. Когато видим стаята на Дона, можете да видите, че завесата вдясно е ярка и цветна. И така, това беше завесата, която момичетата използваха, за да направят дрехите за себе си. По този начин дизайнерите на костюми показват, че момичетата са много креативни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay