Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Вече ви разказахме за някои интересни заведения, хотели, места и традиции, които можете да видите в Тайланд. Но изненадите, свързани с тази екзотична страна, не свършват! Сега ще ви разкажем за още някои интересни неща, които можете да видите там:

1. Пазарът за амулети е изпълнен с прелести и талисмани за късмет

Друг интересен пазар за посещение в Банкок е The Amulet Market. Хората идват тук в търсене на висулки, талисмани и прелести, за да се защитят от зли сили и да им донесат късмет. Там няма вещици или шамани, хората трябва сами да намерят талисманите, които са за тях.

Цените също могат да варират - от наистина евтини до много скъпи. Без значение дали вярвате в тези неща или не, посещението на това място ще бъде интересно преживяване.

2. Хубавият ресторант за насекоми в Тайланд може да промени мнението ви за гурмето

Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Хората в Тайланд не могат просто да седят и да се хранят спокойно, винаги трябва да правят нещо допълнително. Едно от последните неща, които тайландците са направили, е да смесят европейският стил на храната и яденето на насекоми. Ястията изглеждат като от гурме ресторант, но не всеки би посмял да ги опита.

3. Футболните фенове трябва да посетят храма на Дейвид Бекъм

Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Туристите познават този будистки храм като храма на Дейвид Бекъм, но официалното му име е Ват Париват. Обяснението как известният футболист е свързан с духовните практики е доста интересно. Главният монах на храма е голям привърженик на Манчестър Юнайтед, затова решава да постави малка фигура на Дейвид вътре в храма. Бекъм вече не играе за Манчестър Юнайтед, но фигурата му все още е там, като голяма туристическа атракция.

4. Фестивалът на летящите фенери в Тайланд е истинска приказка

Фестивалът Yi Peng Lantern в Тайланд е голям празник, изпълнен с незабравими положителни емоции. По време на фестивала хората пишат своите пожелания и молитви върху фенери от оризова хартия и ги пускат да "плават" в небето. Вярва се, че желанието ще се сбъдне само ако извършите добри дела през следващата година.

5. Можете да нахраните риба, която плува в отломките на изоставен мол

Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

През 1999 г. The New World Mall в Банкок се запали и беше изоставен. След това се напълнил с дъждовна вода и започнал да създава проблем с комарите. За да разрешат този проблем, местните власти решили да запасяват водите с риба тилапия, за да могат рибите да изяждат тези гадни насекоми.

Скоро този мол става туристическа атракция, благодарение на рибите.

6. Можете да отседнете в "плод" в Тайланд

Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Изглежда, че тайландците наистина обичат необичайните хотели. Този път ще споменем хотелите във форма на храна - ананас, драконов плод, дуриан, гъби и дори бамбук. Собствениците отглеждат дуриан и други интересни плодове наблизо и привличат любителите на природата от цял свят.

7. Можете да носите толкова храна, колкото искате и пак да имате свободна ръка

Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Ba Ba Liu е ресторант в Тайланд, чийто собственици са създали нещо наистина гениално. Хората стават все по-заети с всяка изминала година и понякога се налага да комбинират ходене и хранене. И така, тези иновативни ресторантьори решили да направят този процес възможно най-удобен.

В този ресторант се сервират напитките и храната заедно, като се използват специални чинии за храната, в които може да се сложи чаша и сламка! Чиниите имат дупка в средата, през която излиза сламката и можете да се наслаждавате на храната си в движение.

8. Музеят на фалшивите стоки

Понякога е трудно да определим кои продукти са истински и кои са фалшиви. В този музей посетителите могат да намерят реплика на буквално почти всяка марка: от точни копия до истински шеги.  

Основната идея на музея е да повиши осведомеността колко вреден е фалшивият бизнес. За съжаление Тайланд е добре известен с производството на фалшиви стоки и повечето производители използват детски труд и токсични химикали при производството на тези стоки.

9. Незабравимо пазаруване на плаващия пазар в Тайланд

Ако обичате да пазарувате и да опитвате местни плодове и зеленчуци, тогава това място е за вас. Посетете друг необичаен пазар в Тайланд - плаващият пазар. Можете да намерите  всяка вкусна храна, от която се нуждаете, но всички те се продават на малки лодки, плаващи в река.

Пазарът започва рано сутринта и след като стигнете до там, можете да вземете лодка, с която да се придвижвате, докато пазарувате.

10. Има около 22 вида банани, които растат в Тайланд. А някои от тях са наистина огромни

Можете да намерите 300 различни вида банани, които растат по целия свят, а 22 от тях растат в Тайланд. Някои от тези видове са отнели много години селективно развъждане, за да изглеждат така, както изглеждат днес. Освен това има сладки и пикантни видове банани, които се предлагат в по-малки и по-големи размери.

Тайландците не само ядат банани, но и увиват продукти в бананови листа и създават кофи, шапки и други стоки от бананови листа.

 11. Дори и най-малките неща в Тайланд се слагат в найлонови торбички
Още няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Без значение колко дълго ще останете в Тайланд, има едно нещо, което ще забележите веднага - хората там са буквално обсебени от найлоновите торбички. Те се предлагат във всички размери и форми. Всяка храна, която купувате, голяма или малка, трябва да бъде поставена в найлонов плик - уличната храна и дори напитките се сервират по този начин.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay