13 смайващи факта за Северна Корея, които ще ви изумят!

Знаете ли, че жителите на страната могат да си правят само определени прически?

13 смайващи факта за Северна Корея, които ще ви изумят!

Ако сте футболен фен, вероятно знаете, че най-големият стадион в света се намира в Северна Корея. А каква е първата асоциация, която ви идва на ум, щом чуете името на източноазиатската държава?

Ако това е "комунизъм”, то със сигурност сте сбъркали действащата идеология в страната. Днес тя се нарича "чучхе” и идва с приемането на новата Конституция на страната през 1972 година. Обяснението на тези и още факти за Северна Корея, по-невероятни от самата страна, можете да откриете в статията на Div.bg.

Тази държава обаче е много интригуваща и в нея съществуват доста практики, които не са популярни в останалата част от света. Кои са те? Разберете…

1. В Северна Корея съществува закон, който гласи, че жителите на страната могат да избират между 28 одобрени прически за външния си вид. Този, който не се подчини на това правило, и си направи различна от прическите в одобрения списък, може да отиде в затвора.

2. Космическата агенция на Северна Корея е именувана "NADA”, което на испански означава "нищо”.

13 смайващи факта за Северна Корея, които ще ви изумят!

3. През 2013 година президентът на страната Ким Чен Ун убива собствения си вуйчо заради осъдителна присъда за държавна измяна и корупция, като го пуска гол в клетка със 120 изгладнели кучета.

4. Само военните и правителството могат да притежават моторни превозни средства.

5. Основателят на Северна Корея - Ким II-Сунг, е роден в деня на потъването на "Титаник”.

6. Хората не празнуват рождени дни на датите 8 юли и 17 декември, тъй като лидерите на Северна Корея Ким Ил Сунг и Ким Джонг-Ил са починали на тези две дати.

7. Северна Корея има своя собствена операционна система, наречена Red Star Os.

8. 12 710 души са имигрирали в Северна Корея от 1990 година насам.

9. Носенето на дънки е незаконно!

10. Северна Корея е единствената некрокрация в света. Това означава, че правителството все още се ръководи от заповеди на бивш, мъртъв лидер.

13 смайващи факта за Северна Корея, които ще ви изумят!

11. Севернокорейците са гледали Световното първенство по футбол през 2014 година, което се проведе в Бразилия, с 24 часа закъснение.

12. През последните 60 години над 23 хиляди севернокорейци са емигрирали в Южна Корея, докато само двама южнокорейци  са се заселили в Северна.

13 смайващи факта за Северна Корея, които ще ви изумят!

13. Изборите в Северна Корея се провеждат на всеки пет години, като бюлетината съдържа само по един кандидат, лично избран от управляващата Корейска работническа партия.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

15 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay