Ефектно и евтино

Няколко хитри идеи как да удължите живота на козметичните продукти в несесера си

Ефектно и евтино

Бюти бизнесът е индустрия за милиарди, която често довежда жените до тотална зависимост към продуктите, а често и до финансов крах - заради страстта си към всичко, което блести, ухае добре и ви прави да изглеждате красиви. Така или иначе, всички разкрасителни марки ви обещават да сте наотразима, но само ако заплатите съответната цена за това. Понякога разхищението на средства може да бъде избегнато за сметка на хитрия подхох към подръчните средства. Ето какво ви предлагаме.

 

Маска за лице с мед и кафява захар

Медът съдържа глюкоза, фруктоза, минерали и витамини. Чували ли сте за нещо по-полезно за кожата и добрия тен? Всичките му съставки имат свойствата да привличат и задържат влагата и така да не позволяват на лицето ви да се изсуши. Когато бъде съчетан с кафява захар, медът не само хидратира, но и почиства. Ексфолиращият ефект на захарта е естествен, нежен и струва стотинки. За приготвянето на маската ще са ви нужни само няколко минутки.

Използвайте вече използваното

Ако като повече жени, и вие имате много използвани продукти, които не знаете какво да правите, не бързайте да посягате към коша за боклук. Има още живот в тях. Съчетайте кафявото и розовото червило и ще получите приятно бронзиращ гланц. Тъмната пудра, която е останала от лятото, може да стане перфектна основа за устни, върху която да нанесете прозрачен гланц и да се сдобиете бързо с ефекта "nude lips”*. Бронзантът може да бъде използван само в средата на устните, за да им предаде по-плътен вид.

Вълшебен вазелин

Вазелинът не е само продукт, които регенерира и лекува сухата кожа, той може да бъде и разкрасяващ. Ако към него добавите и ексфолиант, можете да го нанасяте на загрубелите места – пети, лакти, колене. Освен по-ефективен от обикновения ексфолиант, този вид вазелиноподобен продукт е и доста по-евтин. Освен това: вазелинът премахва петна от грим по лицето, можете да го използвате като добавка към червилото, за да се сдобиете с блестящ ефект. Той е подходящ дори за хидратируане на чувствителната околоочна зона. Стига да е хипоалергенен и натурален - от мед и прополис.

Тъмни сенки като очна линия

Няма да стане толкова тънко и прецизно, но пък ще е със секси опушен ефект, какъвто професионалните гримьори използват и обичат. Само с тънка четчица и точна ръка, ще очертаете очите си за секунди, и то без да похарчите и лев за нещо отделно – молив или очна линия. Освен това, можете да експериментирате смело с всички цветове от палитрата си със сенки.

 

25 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay