Защо порите ви са толкова големи?

Защо порите ви са толкова големи?

Честно казано – докъде бихте стигнали, за да промените вида на порите си? Според последни проучвания много жени биха се отказали от алкохол, десерти и дори социални медии за цяла година, за да намалят несъвършенствата си. 

Но все още няма чудодейно лечение, което да свие трайно порите. Разбира се, редовното ексфолиране помага те да изглеждат по-малки, запушени пори е равно на големи пори. Но ние открихме няколко неочаквани причини, поради които те могат да бъдат още по-големи. Така че, ако някое от следните неща се вписва в ежедневната ви рутина, намерете начин да се коригирате.

Не сте попаднали на добър козметик! Здравето лице и добре почистеното лице – ако е направено от правилните ръце. Уверете се, че козметикът ви почиства единствено запушените пори, а не всички наред. Ако третирате тези, което не се нуждаят от третиране, те могат да увеличат размера си за постоянно. Травмираните пори могат да се развият в белези. Така че освен почистването да бъде качествено, трябва да бъде и внимателно направено. Използвайте нежен ескфолиращ почистващ препарат.

Имали сте акне като тийнейджър! Всички, по-малка или в по-голяма степен, са страдали от проблема в юношеството си. Проблемът е, че веднъж уголемили се, те не възвръщат предишната си форма, дори ако вече не произвеждат толкова голямо количество себум.

Носите грим, за да ги скриете, но всъщност се грижите за тях! Може да си мислите, че гримът ги скрива – напротив. Неподходящата за вас козметика ги кара да изглеждат още по-големи и по-видими. Това е така, защото фините частици попадат и се задържат в порите, разширявайки ги. Преди да започнете да се гримирате, нанесете основа за грим върху кожата си. Тя ще запечата порите ви и няма да позволи на частиците да попаднат в порите ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay