За високите токчета и оргазмите на жените

Кристиан Лубутен и неговата теория за любовта ни към високите обувки

За високите токчета и оргазмите на жените

Удължаващи краката, превръщащи походката ни в магия, не е чудно, че ги обичаме, макар понякога да ни се отблагодаряват с болки и рани – нашите обувки на високи токчета.

Създателят на едни от най-красивите дамски обувки – Кристиан Лубутен има обаче цяла теория за любовта ни към тях.

Дизайнерът смята, че те въздействат на либидото ни и ни карат да се чувстваме по-уверени. Така де, всички знаем какво е чувството, когато погледнеш света с 10 сантиметра по-отвисоко.

Френският дизайнер дори твърди, че имаме по-специално отношение към обувките на висок ток и ги носим единствено с цел съблазняване.

Лубутен сравнява извивката на ходилото, когато сме на висок ток, със същата, която се обазува, когато жената получава оргазъм. А заключението може да бъде само едно – обувките на висок ток са равносилни на върховно удоволствие.

"Има елемент на съблазняване при обувките, който не съществува при мъжете. Помислете си как Марлене Дитрих кръстосва краката си. Езикът започва от обувката и се разпространява към цялото тяло.

Една жена може да е секси, очарователна, духовита или срамежлива в зависимост от обувките си. За мъжете те са свързани с елегантността и богатството, не заиграват с вътрешното аз", разказва гениалният дизайнер пред в."The Sunday Times".

Това е и причината да сме щастливи, дори когато изпитваме болка, защото знаем, че това е един от малкото дискомфорти, които си заслужават и възнаграждават. Многократно!

Любовта на дизайнера към високите токове е белязана от една интересна случка. Вървейки по една Парижка улица забелязва следният предупредителен знак: черна обувка с висок ток до разделителна червена линия, отбелязваща наличието на паркетна настилка в музея Musee des Colonies.

Това поставя началото.

208 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 19.10.2011|15:50
Никак не е изненадващо, че Лубутен създава прекрасни обувки, след като има цяла философия за тях. Доколкото знам първоначално е черпил вдъхновение за своите Louboutins от стриптийз клубовете, което допълва този еротичен момент и асоциациите с ултра високите обувки. А и звездите обожават обувките на Лубутен, чиято червената подметка идеално пасва на червения килим, за жалост не са за всеки джоб...
1
Не е посочен 19.10.2011|10:06
Обувките са един от най-важните аксесоари за жената. Колкото по-високи са те, толкова повече ни привличат, а най-вече мъжките погледи. Всичко обаче според мен трябва да бъде с мярка. Аз лично не мога да нося обувки, които не са ми удобни, само и само защото са модерни, няма как да стане просто! Забелязала съм обаче как високите обувки влияят на мъжете, те просто полудяват! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay