За какво богатите хора никога не харчат пари

За какво богатите хора никога не харчат пари

Често срещано заблуждение е, че богатите хора харчат пари по всяко време и навсякъде. Това изобщо не е вярно. Всъщност те са доста пресметливи, когато става въпрос за харчене на пари за удобства и луксозни предмети и именно това поддържа финансовото им състояние непокътнато. 

Те имат структуриран и организиран начин на живот и се въздържат да купуват неща, които не представляват особена стойност. И така, ние ви представяме някои общи неща, за които богатите хора никога не си харчат парите.

Импулсивни покупки

Дори ако това яке или супер скъп парфюм изглеждат достатъчно примамливи, не ги купувайте. Мнозина може да не го осъзнават, но импулсивните покупки са една от причините кредитният им баланс да достигне рекордно ниско ниво. Богатите хора имат свободата да купуват каквото и да било по всяко време, но не го правят, тъй като обмислят много дали наистина се нуждаят от нещото.

Закъснели плащания

Една от най-големите грешки, които хората правят, когато става въпрос за спестяване на пари, е, че забравят да плащат финансовите си вноски на компаниите, предоставящи кредитни карти. Паричните санкции могат да бъдат доста високи в някои случаи. Така че хората трябва да следят организирано кога трябва да плащат сметките си по кредитни карти, за да избегнат всякакви "допълнителни" плащания.

Луксозни предмети

Трудно е да се повярва, че заможните хора не купуват луксозни предмети. Покупката на луксозни дрехи, дамски чанти, обувки, луксозни автомобили може да изглежда обещаващо, но това може бързо да повлияе на банковото ви извлечение. Покупката на луксозен артикул веднъж или два пъти не е проблем, но в крайна сметка не купувайте неща, от които всъщност не се нуждаете.

Скъп дом

Инвестирането в жилище, което е доста над бюджета ви, е грешка, защото ще ви струва ужасно много пари. Ако оставим на страна разходите по самото му закупуване, то допълнителният ремонт и промени в интериора ще съсипят бюджета ви напълно.

Обсебване от нетрайни неща

Богатите хора не губят пари, за да се сдобият с най-новите джаджи или посещаването на луксозни хотели. Вместо това те предпочитат да се чувстват комфортно с телефона, който вече имат, или като отседнат в уютен, комфортен хотел. Тези хора разбират стойността на парите и ги харчат за неща, които в крайна сметка ще устоят на времето.

Няколко кредитни карти

Поддържането на много карти означава единствено, че трябва постоянно да следите изтичането им и таксите, които трябва да се плащат за тях. Богатите хора са склонни да държат само една или две кредитни карти, така че да не се налага да се притесняват от транзакции от различни сметки. Инвестирането само в една супер сигурна банкова сметка е по-удобно от необходимостта да поддържате няколко банкови сметки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay