Елена Ангелова за диетите и отличната визия по време на бремеността

Затлъстяването на хората идва от начина на живот, безпаричието и депресиите!

Елена Ангелова за диетите и отличната визия по време на бремеността

Красавицата Елена Ангелова грабва титлата "Мис България" през 1999 година. Тогава тя е само на 21 години. Няколко години по-късно завършва право и тръгва по стъпките на своята майка, като превръща специалността си в своя мечтана професия.

Днес тя е уважаван адвокат на свободна практика и е на 37 години. Майка е на две прекрасни деца, като за втори път стана родител само преди половин година, но продължава да е в перфектна форма.
В специално интервю за FitWell.bg и Jenite.bg тя разкриwa своите тайни за поддържане на отлична визия.

Първата част на интервюто с Елена Ангелова можете да прочетете във fitwell.bg!

Здравей, Елена! Майка си на две прекрасни деца, като второто роди преди шест месеца. Какъв хранителен режим поддържаше по време на бременността и след нея?
По време на бременността се стараех да се храня здравословно. Не приемах месо и установих, че ако слушаш тялото си, то само ти показва от какво се нуждае. Съответно, ако приемаш храната, която тялото иска, а не вредната, която е желаната от мозъка, килограмите не излизат от контрол.

Даже и по време на бременността разумното хранене е за препоръчване. Не трябва да се нахвърляш върху храната с извинението, че сте двама и всичко ти е позволено през тези девет месеца. Просто ограниченията не трябва да бъдат крайни, но според мен трябва да ги има. Благодаря на Господ за двете прекрасни и здрави деца, които родих.

Буквално две седмици след раждането не ти личеше изобщо, че си била бременна. Как постигна този невероятен ефект?
Щастлива съм, че имам добър ген, което не е маловажно. Освен това качих много малко килограми и през двете бременности и това ми помогна лесно и бързо да възвърна формата си.

И двата пъти родих секцио и започнах тренировки около месец след раждането, по препоръка на моите лекарки д-р Мазнейкова /майка и дъщеря/, на които ще бъда признателна цял живот. А храненето след бременността почти не го помня, тъй като грижите и неспането ми помогнаха да изгубя несъзнателно излишните си килограми.

Елена Ангелова за диетите и отличната визия по време на бремеността

Всички ли вкъщи сте вегетарианци?
Не, само аз. Даже считам, че децата ми трябва да консумират месо, защото е полезно за растежа им. Големият ми син яде месо поне няколко пъти в седмицата, но само пържоли и филета, до този момент не е опитвал салами, кренвирши, пастети или т. нар. "бърза храна". А малкия сега го захранвам и вече включих в менюто му и по малко месо - но през ден.

Вегетарианството е мой личен избор, свързан със съвсем различни възгледи, и не смятам да насочвам децата си в тази посока. Ако в даден етап от живота си те решат да откажат месото, ще ги подкрепя, но към този момент са доста малки и имат нужда от разнообразна храна.

На какво според теб се дължи нарастващият брой на страдащи от затлъстяване хора?
Затлъстяването на хората идва от начина на живот, безпаричието и депресиите. Проблемите на хората им пречат да мислят каква храна приемат или да решат да отделят време за спорт. А всъщност те не осъзнават, че по този начин и тялото се задръства с токсини и това влияе на тяхното здраве.

Когато намериш утеха в храната и алкохола, проблемите се задълбочават още повече, като се стига до допълнителна и ненужна вреда за организма.

Елена Ангелова за диетите и отличната визия по време на бремеността

Има ли изход от тази ситуация и какъв е той?
Той е свързан единствено и само с желанието на човек да се грижи за своето тяло.  Трябва да се обръща повече внимание на подрастващите деца, като се създаде култура на хранене и им се обяснява подробно какво се случва в тяхното тяло, когато приемат вредна храна.

Това не означава напълно да ги лишим от нея, а да ги научим те сами да могат да избират и да направят верния избор. Не по-маловажно е да възпитаме в тях и спортен дух. Всяко дете обича да играе, но нека игрите бъдат свързани с повече движение и чист въздух - по този начин ще успеем да изградим представите им за живота и всичко, което засяга храната и движението, за да могат да бъдат здрави и да се развиват в попрището, което искат.

Ти си адвокат на свободна практика, майка и съпруга – как съвместяваш всички тези ангажименти и намираш ли време за себе си?
Трудно и почти не успявам! Опитвам се да открадна някой час за себе си, но не много често. В такива моменти обичам масажите и после лека почивка с любима книга. Но засега това са основно мечти или тези моменти са толкова краткотрайни, че почти не ги усещам.

За сметка на това имам две страхотни диванета - единият доказан, а другия започва леко да копира брат си. Съпругът ми ме разбира или поне така изглежда. Мечтаната работа е факт и то с много успешни крайни резултати, надявам се и в бъдеще да бъде така.

Елена Ангелова за диетите и отличната визия по време на бремеността

Кой според теб е най-подходящият начин за отслабване и поддържане на отлична здравословна форма?
Относно диетите считам, че килограми трябва да се губят постепенно. Рязкото отслабване е пагубно за тялото и трудно се поддържа. За да бъде човек във форма, трябва задължително да спортува или да си осигури друг вид физическо натоварване, както и балансирано хранене, без крайности и без огромни количества погълната храна. Но това не трябва да бъде само за период от време, а начин на живот. Организмът привиква към него и се отблагодарява подобаващо.

За още интересни интервюта и материали, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay