Кайли Дженър разказва за това как се е справила със следродилната депресия

Кайли Дженър не крие предизвикателствата, които идват с бременността и раждането. След като е преживяла следродилна депресия и с двете деца, тя призова другите жени, които преминават през нея, "да не премислят нещата", доколкото могат.

"Изживейте този момент, дори и да е болезнено", сподели 25-годишната жена в интервюто си за Vanity Fair Italia. Тя също така призна, че всяка бременност е различна. "Първият път беше много трудно, вторият беше по-поносимо", каза тя, коментирайки бременностите си- с дъщеря си Сторми Уебстър, която е на 5, и сина си Ейър, който е на 2. 

"Знам, че в този момент си мислиш, че никога няма да мине, че тялото ти никога няма да бъде същото като преди, че никога няма да си същата", продължава тя. "Това не е вярно: хормоните, емоциите на този етап са много, много по-мощни и по-големи от вас."

И е права. Следродилната депресия може да бъде като влакче от емоционални върхове и спадове, включително чест плач, умора, вина и тревожност. Освен това е по-често срещано, отколкото много родители биха могли да си представят. Следродилната депресия засяга един на всеки седем нови родители, според Cleveland Clinic.

Освен това Дженър не е единствената известна майка, която наскоро наруши мълчанието относно следродилната депресия - от Джулия Фокс до Хейдън Панетиер, все повече известни личности говорят за този проблем. За щастие, въпреки че следродилната депресия понякога може да продължи до една година след раждането, с професионална помощ почти всеки може да се справи по-бързо. 

"Моят съвет е да преживеете този преход, без да се страхувате от последствията. Рискът е да пропуснете и всички най-красиви неща от майчинството", казва Дженър. "Изживейте пълноценно всички емоции от този период."

Естествено за Дженър майчинство не е само депресия. Тя сподели и моментите, които са я развълнували най-много. "Озовах се сама в болницата с ново и непознато създание в ръцете си", казва тя пред VF Italia. "Това е толкова уникална и специална ситуация." Любимата ѝ част била прибирането от болницата. "Има обаче още един вълшебен момент: когато приберете децата си у дома. Това е може би най-красивият момент."

На въпроса кой я вдъхновява днес, Дженър отговоря: "Децата ми. И семейството ми". Предприемачката се разчувства, когато говори за децата си. "Изненадана съм от техните характери: те вече знаят какво искат, толкова са решителни", казва тя. "Те са толкова нежни и в същото време толкова силни."

Относно родителството тя казва, че се опитва да предложи на Сторми и Ейър избор. "Искам да ги науча как да поемат контрол и да поемат отговорност за своите избори", казва тя. — "Мисля, че това е много важно."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay