Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Кои са известните господа с най-добре поддържан външен вид?

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Лъмбърсексуалност. Какво представлява това сравнително ново явление в живота в 21 век? Lumbersexual идва от думата lumber, което означава "дървесина". Думата се използва в съчетания с други думи, като всички се въртят около значения като живота навън, физическата работа и мъжете с брада.

Според Urban Dictionary точното значение на явлението "лъмбърсексуалност” е ""Лъмбърсексуалният мъж е метросексуален мъж, който има нужда да запази усещането за суровия живот без удобства и затова решава да поддържа брада." И точно затова той изглежда така, сякаш не полага особени грижи за външния си вид. Пуска дълга брада, облича се в развлачени ризи, но заема престижна работна позиция и външният му вид всъщност е много добре премерен.

Брадата е ключов елемент от визията на лъмбърсексуалния мъж. Все повече проучвания и класации се съсредоточават върху този тип господа, защото и мъжете сред звездите започват все повече да изграждат този образ за себе си. Daily Star съобщи резултатите от проучване на тема "Най-сексапилни мъже с брада”.

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Първото място в тази класация през миналата година заемаше Дейвид Бекъм, който през 2015 е изместен на второ място. Заслугата за това е на най-обожавания от дамите член на кралското семейство на Великобритания - Принц Хари. Той заема първото място за най-сексапилните и известни лъмбърсексуални мъже.

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Трето и четвърто място в класацията са заети от актьори, съответно 54-годишният Джордж Клуни и 43-годишният Бен Афлек. И за двамата брадата е отличителен елемент във външния вид.

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Проучването е направено от център за загуба на коса в клиника Crown Clinic в Манчестър. В него взимат участие хиляда души. 62% от мъжете смятат, че изглеждат по-привлекателно с брада, в сравнение с 32% от жените, които споделят, че харесват повече мъже с окосмяване по лицето. 45% от мъжете, участвали в експеримента пък, споделят, че никога не успяват да си пуснат брада.

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Но какво се случва по-нататък в класацията? Райън Гослинг е пети, следван от Хю Джакман на шесто място. Алистър Уилис, който е съпруг на Стела Маккартни, заема седмо място в чарта.

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

Брад Пит, който през годините оглавява не една класация за мъжки сексапил, тук се нарежда на почти предпоследно място. Той е осми, следван от актьора Джейк Джиленхол. На последното място е звездата от филма "50 нюанса сиво” - 33-годишният  Джейми Дорнан.

Топ 10: Най-сексапилните мъже с брада

За още интересни светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay