Ценоразпис на срещите със звезди

Музикалните величия продават билети за кратка среща с тях

Ценоразпис на срещите със звезди

Начините да се срещнеш с любимия си изпълнител са два - да спечелиш някое от така наречените  "meet and greet" ("срещни и поздрави") игри, които предлагат организаторите на концерти дни преди изпълнението на звездата или с магически умения да се промушиш зад сцената и да изненадаш своя кумир. Щастието да стиснеш ръката на някоя световна знаменитост или да се снимаш с нея у нас си остава чиста доза късмет. Поглеждаме към алтернативните варианти, които се предлагат на Запад.

Оказва се, че там късметът се измерва в пари. Услугата "meet and greet" преди големия концерт се е превърнала в цяла индустрия, която се радва на все по-голям успех в близката година. Звездите, които продават минутите, прекарани със своите най-големи фенове, са различни. Като започнем от Джъстин Бийбър и Черил Коул, та чак до изпълнители от ранга на Лайнъл Ричи.


Срещата между фен и звезда трае около минутка, а цените за това преживяване започват от 100 паунда.

Музикалният PR Стюарт Бел, който представя сър Пол Маккартни, обяснява разрастващата се индустрия.

"Феновете използват социалните медии, за да се докоснат до своите идоли по някакъв начин. Но това не им е достатъчно, те копнеят и за физическия контакт. Заради тях "meet and greet" набира популярност."

От друга страна, това е един доста хитър начин за печалба, който използват и музикантите. "Факт е, че продажбите на албуми намаляват, за това трябва да се търсят алтернативни варианти", обяснява Бел.

Въпреки това, не всички в музикалния бизнес предлагат тази услуга преди концерта си. Ще трябва да разочароваме феновете на Пол Маккартни, Род Стюарт или Кайли Миноуг, например. Но от друга страна, на техните концерти се предлагат екстри, като VIP или платинен пакет - притежателите му имат запазени места пред сцената, могат да присъстват на саундчека преди шоуто, като освен това получават храна, билет за афтърпарти и подаръци. VIP-билетът за концерт на Род Стюарт струва 1 250 паунда, нормалният е с около хиляда паунда по-малко.

През 2010 година сър Елтън Джон предлагаше билет за запознанство със своите фенове, който вървеше с предупреждение. "Снимките са по преценка на сър Елтън" или с други думи - ще се снимате с него, само ако той желае.

А колко струва в момента среща с идолите на съвременната поп сцена?

Бионсе си има правило - "само без прегръдки", а запознанството с нея струва точно 1 100 паунда. Поне за снимките няма ограничения.

Британците от Coldplay използват своята слава за благотворителност. Билетът за среща с тях е на цена от 1 000 паунда и отива за организация в помощ на бездомните.

Кралицата на попа Мадона рядко радва феновете си със запознанство. За предстоящото си участие в Hyde Park това лято е наличен един-единствен билет за среща с нея, който струва 1 195 паунда. Включва снимка и автограф.

Кейти Пери
ще покаже цветната си коса на своите фенове срещу 319 паунда, докато поп принцесата Бритни Спиърс изисква сумата от 644 паунда за среща и снимка с нея.

Въпреки че Риана отдавна спечели милиони фенове, запознанствата с нея са далеч по-евтини. Билет, който осигурява снимка, автограф, часовник и ламаринен пропуск за спомен, струва "само" 340 паунда.

Освен това певицата бързо скъсява дистанцията с феновете с освободено и мило поведение.

Още по-евтини са ексклузивните билети за близка среща с Джеси Джей. Срещу 100 паунда всеки фен получава място пред сцената, автограф и сувенир от шоуто на ексцентричната звезда. Цената е такава за първите билети, след това те стигат до 600 паунда.

Интересно ни е да разберем и вашето мнение: бихте ли отделили такава сума, за да преживеете толкова кратък, но значим за фенското ви сърце момент?

19 16
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 02.07.2012|15:55
"Интересно ни е да разберем и вашето мнение: бихте ли отделили такава сума, за да преживеете толкова кратък, но значим за фенското ви сърце момент?" Зависи, мнооого зависи:) Имам точно два-три такива истински идоли, и така като се замисля за единияи особено бих отделила, но в някаква рамки. Ако наиситна не мога да си ги позволя, няма да стане:)
10
Не е посочен 02.07.2012|15:53
Разбира се, ама има много върли фенове, като тийновете дето за Джъстин Бибър ще дадат джобните си за две години:)) Няма как, любов;))
9
Не е посочен 02.07.2012|15:51
Всичко си е бизнес, разбира се! Няма как, рябва от всякъде да се смучат парици
8
Не е посочен 02.07.2012|15:42
Не става въпрос за посочените звезди, то сигурно и твоите идоли си имат такава "услуга". Пари да има, бизнес да се върти!
7
Не е посочен 02.07.2012|15:41
"Бионсе си има правило - "само без прегръдки", а запознанството с нея струва точно 1 100 паунда. Поне за снимките няма ограничения" Тази пък на каква се прави!? Защо без прегръдки? Тогава направо някой ден да я награбва и да я почва?! Много тъпо
6
Не е посочен 02.07.2012|10:51
Бизнес! дори постовете в социалните мрежи на въпросните звезди им носят страшно много пари, така че до тук с илюзията, че го правят от любов към феновете.
5
Не е посочен 02.07.2012|10:21
Аз май не изпитвам желание да се срещам с никоя от посочените в статията звезди. Който им е фен, той да му мисли.
4
Не е посочен 02.07.2012|09:40
не знаех,че има такава тенденция да се плаща за автограф или снимка и съм възмутена!фактът,че тези хора са станали толкова меркантилни е отблъскващ!никой не би трябвало да плаща за подобни неща!
3
Не е посочен 02.07.2012|09:39
Не мисля, че бих платила на който и да било изпълнител дори да съм му фен, те печелят достатъчно от концертните билети, както и от заинтересоваността към тях по телевизията, не мисля че бих платила за каквото и да било.
2
Не е посочен 01.07.2012|12:18
Не, вижда ми се абсурдно.Ако ги няма феновете- няма да са известни, следователно няма и да печелят,така че могат да доставят тази радост безплатно на почитателите си, мисля че им го дължат:)
1
Не е посочен 01.07.2012|10:31
Боже, как може да искат такива пари и изобщо да искат нещо само за един автограф ?! Не стига, че имат и фенове и пари им искат .. май са забравили за къде са без тях !
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay