10 малко известни факта за Киану Рийвс, които ще ви накарат да го обикнете още повече

10 малко известни факта за Киану Рийвс, които ще ви накарат да го обикнете още повече

Когато стане дума за Киану Рийвс е трудно да останем безразлични. Изключителната му и благородна природа може да убеди някой да повярва в факта, че рицарството съществува. Но има някои факти за живота му, които не са особено известни, така че сега ще ги споделим с вас. Предупреждаваме ви, че след като ги прочетете, ще го обикнете още повече...

1. Рийвс е щял да променил името си в началото на кариерата си

Името Киану произлиза от името на Кеауахеулу, неговия пра-пра-чичо, което на хавайски език означава "хладен бриз над планините". Когато Рийвс предприема първите си стъпки в света на актьорството, неговият агент му казва да промени името си, защото не звучи достатъчно добре. Чък Спадина била една от предлаганите възможности, но в крайна сметка Киану успял да пробие с истинското си име.

2. Киану Рийвс е дете на много нации

Актьорът има различни предци, включително китайски, португалски, английски, ирландски, хавайски и английски. Майка му, Патриша Тейлър, идва от Есекс, Англия, а баща му Самуел Нолин Рийвс младши идва от Хавай. Нещо повече, бабата на Киану по бащина линия има китайски и хавайски корени.

3. Киану е бил басист в група, наречена Dogstar, през 90-те

Заедно с Робърт Мейлхаус, той бил един от двамата основатели, както и резервен вокалист. Групата твори в алтернативния рок жанр до началото на 2000-та година. Киану трябвало да я напусне, за да  може да се занимава с актьорство.

4. Рийвс издава книга

Заедно с художника Александра Грант, Киану Рийвс издава книга със собствената си поезия, наречена Ода на щастието. Всяка страница от книгата съдържа стихотворение на актьора и илюстрация, създадена от Грант.

5. Киану бил влюбен в Сандра Бълок, по време на снимките на Speed

Самият Киану признава това в токшоуто на Елън Дегенерес. Изглежда, че Сандра и Киану са имали някаква химия помежду си. 

6. Киану е бил велик хокеист

В ранните си тийнейджърски години Киану играл хокей и мечтаел да представлява канадския национален отбор по хокей на Олимпийските игри. Въпреки че Киану бил много добър вратар, на 15-годишна възраст бъдещият актьор осъзнава, че актьорството е това, с което иска да се занимава и оставя хокея.

7. Рийвс режисира собствения си филм

Филмът се казва Man of Tai Chi и е първият дебют на Киану като режисьор. Идеята за сюжета идва от живота на приятеля на Рийвс, Тигър Чен, който работи като каскадьор.

8. Веднъж Киану обръснал главата си в знак на протест

Режисьорът на филма Speed, Jan de Bont, не искал Рийвс да има дълга коса, докато снима филма, защото това кара актьорът да изглежда като хипи. В отговор, Киану решил да обръсне главата си, което ужасило всички около него. Наложило се да изчакат известно време, докато косата му порасне малко, за да започнат да снимат.

9. Рийвс е страхотен отборен играч

Актьорът не само дал 75 милиона долара от печалбата си на екипът, който създава костюмите и специалните ефекти на The Matrix, но и купува на целия екип мотори.

10. Той отчаяно се нуждае от любов

Киану признава това в едно от интервютата си: "Опитвам се да не бъда толкова сам.  Искам да се оженя. Искам да имам деца. Това е на върха на планината. Първо трябва да се изкача по планината. Аз ще го направя. Просто ми дайте време."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay