Здрава коса дори през есента

Косопадът може да бъде ограничен до минимум

Здрава коса дори през есента

Лошото ви настроение, освен от дъжда и ниските температури, сигурно е породено и от увредената ви коса. Когато се къпете, запушвате канала, а навсякъде по пода има ваши косми. Не се плашете, не страдате от някакво заболяване – това е естественият жизнен цикъл на косата. Тя пада именно през есента.

Има някои действия обаче, които засилват този неприятен ефект. Ще навредите на косата си, ако през този сезон прекалено често я подлагате на висока температура. Тя и без това е изсъхнала заради въздуха в помещенията. Предотвратете косопада, като използвате овлажняващ балсам с природни съставки като водорасли и алое вера. Друг продукт за ефективна грижа е маската с авокадо или глицерин. Съдържащите се в нея минерали и витамини ще подхранят косата ви и ще ограничат увреждането ѝ от есента.

Ако искате красива и здрава коса, в никакъв случай не използвайте пластмасов гребен. Сресвайте се само с четка от естествен косъм. Също така не прекалявайте с използването на гелове и лакове в дъждовното време - влагата ще превърне косата ви в грозна гледка.

И въпреки че все още не е тук, зимата наближава, а това е сезонът, който още повече вреди на прическата ви. Носете шапка от естествени материали, която не е тясна. С нейна помощ ще запазите нормалното кръвообращение около луковиците на косата. Така косъмът ви ще бъде здрав и ще се "храни" нормално. А косопадът ще бъде намален до минимум.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 10.10.2011|16:39
При смяната на сезоните падането на косата е най-осезаемо. Имам дълга коса и за да избегна този момент и неприятната гледка на косми по паркета, залагам на маски с етерични масла, чийто единствен недостатък обаче е отмиването. Моят опит показва, че неприятното омазняване се премахва най-добре с шампоан на прах с хума.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay