Апитерапия или мед за стройна фигура

Апитерапия или мед за стройна фигура

"Храним се с "мъртва храна", която клетката не познава, трупа я в мастните депа и, за съжаление, хората ходят гладни и дебели", казва Мирана Илиева от Плевен. И тъй като сме съгласни с нея, се заинтересувахме малко повече от личността и дейността й, представени в Sever.bg.

Мирана и съпругът и Веселин от 30 години се занимават с пчеларство и апитерапия (лечение с помощта на пчелните продукти). Ето и какви акценти си набелязаха колегите от Kulinar.bg

"Апитерапията е един от древните методи за лечение, идва от "апис" - пчела (от латински, бел. ред.). Неслучайно са известни фразите: "Нашата храна е нашето лекарство", "Медът е храна и лекарство". Ние ползваме всички пчелни продукти и правим това, което смятаме и вярваме, че е правилно и влияе добре на хората", споделя Мирана.

От обширното интервю с нея разбираме, че това включва и разнообразна "медна" козметика. И Мирана, и съпругът й, са инженер-химици и съчетават образованието с хобито си. "За мен това е залог за щастие в живота - човек да работи това, което обича. След като се пенсионирахме си направихме собствена лаборатория, в която произвеждаме продукти в комбинация от пчелни производни, билки и етерични масла", казва тя.

Двамата се опитват да обясняват ползите от меда, печатат и разпространяват брошури и не задължават хората да купят нещо, за да ги информират. Вярват, че познанието за полезната храна не може да се измери с пари и искат да покажат, че има и друг начин човек да живее и да се храни – правилно. А не с полуфабрикати, "фаст-фууд" и бедни откъм хранителни качества продукти.

Медът пък е една от най-съвършените храни в природата. Ако го обичате и споделяте мнението на Мирана, не е нужно да отлагате включването му във всекидневното ви меню. Това може да се случи по много начини, например като си приготвите вкусна пита, намазана мед, който да се разтопи върху още топлата коричка.

Може и да овкусите сладоледа с мед. Най-добре и самото студено изкушение да е приготвено в домашни условия. Полученият резултат не може да се сравни с нито един от предлаганите на пазара готови сладоледи.

Но не се ограничавайте с употребата на мед единствено в десертите. Той може да се включи като съставка в много основни ястия, едно от любимите ни сред които е шаранът с мед. Е, разбира се, не е хубаво да прекалявате, ако искате ефекта да не се превърне

А най-хубавото е, че наред с меда, съществуват още редица вкусни храни, дарени ни от природата. Чрез редовната употреба на които ще сме хем стройни, хем сити. 

20 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 09.01.2013|15:54
Аз много обичам мед, но все забравям да си хаправам, а в къщи винаги има буркан с мед. Трябва да започна по-често да му обръщам внимание.
7
Не е посочен 08.01.2013|19:35
И аз така съм чувала че това съчетание е полезно.
6
Не е посочен 08.01.2013|12:33
Медът е най силното лекарство през зимата съчетан с лимони.
5
Не е посочен 07.01.2013|16:52
Всяка сутрин хапвам по една лъжица мед и се чувствам много добре през целият ден,много си е полезен за организмът ни.
4
Не е посочен 07.01.2013|14:15
обожавам медът във всичките му форми
3
Не е посочен 07.01.2013|12:01
Обичам мед и си хапваме. В къщи никога не оставаме без мед.
2
Не е посочен 07.01.2013|10:40
Медът е храна и лекарство и аз съм напълно съгласна с вас,обожавам този продукт и знам доста за лечебните му свойства.
1
Не е посочен 07.01.2013|09:32
За първи път чувам за подобен род терапия и специално за хора, които се занимават само с това, макар че и аз често да прибягвам до безспорните лечебни свойства на меда, прополиса, пчелния прашец.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay