Ароматерапия у дома: 5 основни масла, които трябва да притежавате

Ето кои аромати са ви нужни за СПА процедури вкъщи

Ароматерапия у дома: 5 основни масла, които трябва да притежавате

Искате афродизиак, с който да омагьосате партньора си? Или пък ви трябва успокояващ аромат, който да изпълни дома ви след дълъг ден? Всичко това е възможно, благодарение на етеричните масла и тяхното внимателно съчетаване. Някои масла имат доказани терапевтични свойства, а други просто ухаят приятно и ни изпълват с блаженство.

Ароматите са силно свързани със спомените. Миризмата на ягоди няма да ви направи по-спокойно сама по себе си, но ако това  е ароматът, който се е носил из мястото, където преди сте чувствали мир, то има големи шансове това масло да има голям ефект върху вас.

Ароматерапията може да се превърне в разтоварващ ритуал, който да правите в края на всеки ден. Изключете електрониката около вас, медитирайте или просто се отпуснете. Пуснете си приятна музика и изберете любимия си аромат. Днес ще ви представим някои от основните масла, които е добре да имате под ръка и да използвате, когато сте напрегнати.

Лавандула
Лавандулата е известна със своето успокояващо действие, тя помага на хората да се отпуснат и да заспят по-бързо и лесно. Използва се и в борбата с паническите разстройства и депресията, както и са отпускане на напрежението и намаляване на главоболието.

Ароматерапия у дома: 5 основни масла, които трябва да притежавате

Ванилия
Този сладък аромат е любим на много хора, но редица изследвания доказват, че ванилията е същински афродизиак за мъжете. Тя засилва кръвообръщението и вдига нивата на тестостерон.

Маточина
Доказано е, че тя има много медицински ползи, включително подобрява паметта и спомага за намаляването на стреса. Дава се дори на пациенти болни от Алцхаймер. Можете да добавите капки и в чая си, той ще стане по-ароматен и още по-полезен.

Ароматерапия у дома: 5 основни масла, които трябва да притежавате

Канела
Най-често свързваме канелата със зимата и коледните празници, когато е топло и уютно, а ние сме с любимите хора. Ето защо този аромат най-често ни носи радост и ни навява мили спомени. Тя е и доказан афродизиак!

Цитруси
Ако искате свеж аромат, който да ви даде енергия и да ви събуди, то можете да се обърнете към лимоните и  грейпрфутите. Цитрусовите плодове се асоциират със свежо утро и ще дадат нов тласък на организма ви.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay