Грешки, свързани с личната хигиена, които всички допускаме

Грешки, свързани с личната хигиена, които всички допускаме

Кой би помислил, че малките детайли, на които не обръщаме внимание, биха могли да ни попречат на идеалното здраве и пълно щастие? Ще бъдете приятно изненадани да видите резултатите от това, че вече не правите тези често срещани грешки!

1. Гризане на ноктите за справяне със стреса

Понякога гризането на ноктите може да бъде причинено от емоционален или психически стрес и да се използва като начин за преодоляване на тези чувства. Можете също така да гризете ноктите си, без да мислите дори за това. За съжаление, това вреди на вашия външен вид и здраве. Този навик не е причина да се гордеем, а да се откажем от него. 

2. Почистване на ушите с клечки за уши

Повечето от нас смятат, че клечките за уши ни помагат да почистваме ушите си. Все пак, това, което хората правят, когато ги използват, е точно обратното; ушната кал се набутва навътре, което причинява повече вреда, отколкото полза. В резултат на това памучните тампони могат да бъдат основна причина за увреждане на тъпанчето, загуба на слуха и т.н. Медицински специалисти съветват да посетите лекар, в случай че наистина имате проблем.

3. Пропускането на измиването на ръцете след използване на тоалетната

Според едно изследване, хората не измиват ръцете си, след като са използвали тоалетна. Повечето от тези хора вярват, че това не е важно и е просто загуба на време. Измиването на ръцете обаче е най-добрият и лесен начин да се предпазите от заболяване.

4. Липсата на подмяна на четката за зъби дълго време

Мокрите четки за зъби събират много бактерии само за един месец, което може да бъде вредно за вашето здраве. Зъболекарите препоръчват подмяна на четката за зъби на всеки 2-3 месеца, тъй като използването на същата за повече от три месеца може да създаде сериозни здравословни проблеми, които могат да доведат до сърдечно-съдови заболявания.

5.  Ексфолиране на лицето всеки ден

Прекомерното ексфолиране причинява акне и бръчки и може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Дерматолозите ви съветват да ексфолирате лицето си два пъти седмично. В противен случай може да е по-вредно от добро.

6. Слагането на памучни калъфки на възглавниците

Тази тъкан ви кара да изглеждате по-стари, като добавяте бръчки към лицето си, изсушавате кожата си и увреждате косата си. Най-добрият избор за материал за възглавници е коприната. Това ще ви върне обратно онова, което отнема памучният калъф.

7. Прекаленото изрязване на ноктите на краката

Ако изрязвате ноктите си твърде късо, това може да се окаже проблем.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay