Защо краката ви сърбят?

Защо краката ви сърбят?

Лежите в леглото и сте готови да се унесете в страната на сънищата, когато "бам"! Краката ви започват да ви сърбят ужасно. По-късно, по средата на тренировката ви, петата на крака ви пламва. Сърбящите крака могат да ви вбесят и винаги онова гадно усещане се появява в най-малко удобното време.

Най-вероятната причина за състоянието са гъбичките. Почти всеки четвърти човек в света в даден момент от живота си страда от тях. Те са силно заразни и могат да се крият в коша ви за пране или на пода в банята. Издаващите признаци са сърбеж, особено между пръстите на краката и бяло или червено лющене. Ако противогъбичните кремове или пудри без рецепта не могат да успокоят инфекцията в рамките на две седмици, посетете лекар, за да проверите със сигурност какво е състоянието ви.

Сърбящите петна мога да бъдат екзема или псориазис. Екземата реагира доста добре на лекарства, които могат да се закупят от аптечната мрежа без рецепта. За екземата помагат още използването на сапун без аромати, вземането на хладки душове и използването на лосиони, съдържащи керамиди за изграждане на здрава бариера на кожата.

Псориазисът обаче понякога води до сериозни усложнения като псориатичен артрит и възпаление. Той се лекува активно със силни локални средства като стероидни кремове с рецепта или понякога с орални или инжектирани противовъзпалителни лекарства.

Сърбежът в областта на ходилата може да бъде и скрит симптом на диабет тип 2, защото когато има допълнителна захар в кръвта, бъбреците отделят повече урина, за да я изчистят – а загубата на течности е равна на суха кожа, което води до дразнене.

Споменете всички рискови фактори за състоянието, фамилна обремененост, високо кръвно налягане, синдром на поликистозните яйчници или гестационен диабет по време на бременност на вашия лекар. Ако кръвните ви тестове или тестът за толерантност към глюкоза е положителен, то бихте могли да се подложите на диетични или поведенчески промени, които могат да помогнат за овладяване на заболяването.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay