Защо не трябва да кръстосваме краката си, когато сядаме

Не е добре за здравето ни

Защо не трябва да кръстосваме краката си, когато сядаме

Кръстосването на краката е запазена марка за жените. Безспорно тази позиция е много удобна и много, много секси. Оказва се, обаче, че  не e много добра за здравето.

Ако седим с часове в тази позиция, това може да доведе до увеличаване на кръвното ни налягане. Дори и никога да не сте имали проблеми с кръвното, то тази поза може да Ви ги докара!

Каква е причината?

Причината за този мистериозен факт е, че когато поставите единия върху другия крак , кръвоносните съдове се натоварват повече и кръвта се влива в сърцето на по големи количества, което води до рязко увеличаване на налягането. 

Друго възможно обяснение е, че налягането се увеличава в резултат на изометрични контракции на мускулите на краката, а това се случва, когато те останат в една позиция неподвижни за твърде дълго време. 

Според учените, освен гореспоменатите последици, кръстосването на краката може да ни донесе също болки в долната част на гърба, както и дискомфорт в таза.

Ваш е изборът дали да изглеждате супер неустоИмо отстрани за известно време или да бъдете секси завинаги, пазейки здравето си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay